2020. 07. 27., hétfő, 15:25

Nem mindenkinek egyértelmű az új Baross Gábor - Béla Király utca körforgalom használata

Év eleje óta folynak a munkálatok a Hársfa utca - Baross Gábor utca - Béla király utca kereszteződésében, ahol a föld alatti közművek cseréje után körforgalmi csomópont épül. Innen indul, illetve ide csatlakozik be a város új közúti felüljáróját is érintő új útszakasz, amely a donneri oldalon a meghosszabbított (és a Béla király utcára kikötött) Csik Ferenc sétányhoz kapcsolódik majd. A félkész körforgalom jelzései viszont nem mindenki számára egyértelműek.

 

Egy helyi olvasónk hívta fel rá figyelmünket, hogy sok közlekedő jön zavarba a Hársfa utca felől érkezve, és bizony rossz haladási irányt választanak a körforgalomba érve. A zavart az okozza, hogy az egyébként jobbra tartó haladási irány - melyet tábla is jelez -, a jelen pillanatban még nem kivitelezhető, miután a jobb oldali sáv készülőben van, ezért azt fehér-piros elemekkel zárták el a forgalom elől.

 

 

A körforgalomba érve az autósok két ellenkező irányba mutató jelzőtáblával szembesülnek, egy átmenetivel és egy állandóval. A legtöbben szerencsére balra veszik az irányt, de sokan vannak, akik az úttorlaszok között - tévesen - jobbra haladnak tovább.

 

A körforgalom másik oldalán sem árt a fokozott figyelem, hiszen ha rossz sávot választotok, könnyen szembe találhatjátok magatokat egy szembejövő járművel.

 

Figyeljetek ha arra jártok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: