2020. 07. 22., Szerda, 13:36

Egyre kevesebben hordanak maszkot a kaposvári boltokban, az eladókon is csak elvétve látni

Az elmúlt hétben több kaposvári üzletben is jártunk, hogy képet kapjunk arról, a kaposváriak mennyire tartják fontosnak jelenleg is a maszk hordását illetve felmértük azt is, hogy hol nem szólnak érte, ha valamilyen arcot eltakaró kendő vagy maszk nélkül térünk be az üzlethelyiségbe. 

Első utunk Kaposvár egyik legnagyobb hipermarketjébe vezetett. Furcsán konstatáltuk, hogy míg a délelőtti idősávban szinte mindenkin lehetett látni valamilyen arcot eltakaró eszközt, ez délutánra teljesen megváltozott, és minden harmadik ember nem viselt semmit, illetve akadt olyan illető is, aki a kezében cipelte végig a maszkját a bolton.

Több dohányboltban is bepróbálkoztunk a napokban és a belvárosi kirendeltségekben már belépéskor szólnak, hogy valamivel takarjuk el az arcunkat, annyi kitételt viszont tesznek a vásárlók irányába, hogy az ott töltött rövid idő függvényében elfogadják akár azt is, ha a felsőnket húzzuk az orrunk és a szánk elé. 

Ugyanez nem igaz egy a külvárosban található trafikokban, ahol például egy, a sorban előttünk álló vásárló úgy válogatott az üzletben, hogy a maszkját a vásárlás idő tartama alatt a pultra helyezte, az eladó pedig meg sem említette neki, hogy talán fel is lehetne venni azt. A drogériákban azt vettük észre, hogy méretükből adódóan jobban oda tudnak figyelni, és a vásárlók mindegyike azt rendje és módja szerint hordja is. 

A legtöbb kaposvári üzletben az a tapasztalat, hogy a felszerelt plexi üvegek mögött a pénztárosok és eladók nem mindig viselnek maszkot, de ez némileg érthető is, hiszen 8-10 órában, főleg klimatizálatlan helységben borzasztó lehet folyamatosan hordani azokat. 

A törvény jelenleg is él, a zárt terekben, a vendéglátóegységek kivételével kötelező hordani a maszkot még ha ez macerás és kényelmetlen is, hiszen alapvetően mindenki megszabadulna tőlük, de a szabály az szabály!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: