2020. 07. 21., kedd, 13:06

Leépítésre készülnek a Tesconál - Több száz dolgozót is érinthet az átszervezés

Csoportos létszámleépítésbe kezd a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Mostanában egyre hangosabbak a Tesco körül a hangok, nemrég arról írtunk mi is, hogy mérlegelik a magyarországi áruházak helyzetét, miután nemrég a teljes hálózatuk kivonult Lengyelországból. Ezúttal a csoportos leépítések miatt kerültek a címlapokra.

Ismét felröppent: Kivonulhat a Tesco Magyarországról

Ismét felröppent: Kivonulhat a Tesco Magyarországról

Ugyan pár éve falsnak bizonyult a híresztelés, miszerint a Tesco kivonulhat Magyarországról, ám egy lengyel lap és a londoni tőzsde szakértői szerint most lehet, hogy igaznak bizonyulnak majd a találgatások és a Tesco kivonul Kelet-Közép-Európából.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy 700 dolgozót érint majd az átszervezés. A Tesco hozzátette, hogy technikai átszervezésről van szó a hatékonyság növelésének érdekében, a legtöbb munkatársuknak pedig felajánlották az új pozícióra váltás lehetőségét.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elismerte, hogy egyeztetett velük a Tesco, mielőtt bejelentették a csoportos létszámleépítést, amely átalakítás már egy korábban elindított folyamat része, ám sajnos még nem tudni, hányan fogadják majd el az érintettek közül az új felkínált munkát.

 

Hogy a kaposvári áruházat érinti e a leépítés, nem tudni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: