Augusztustól tilos lesz közterületen alkoholt fogyasztani Siófokon

2020. 07. 20., hétfő, 13:00

Augusztustól tilos lesz közterületen alkoholt fogyasztani Siófokon

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere még július elején tett előterjesztést a közterületen való alkoholfogyasztás visszaszorítására, melyet pénteken megszavazott a város önkormányzata. Augusztus 1-től tilos lesz az egész városban alkoholt fogyasztani közterületen, valamint este 22 és hajnal 6 óra között az éjszaka is nyitva tartó boltok nem árulhatnak alkoholt.

Megint ellepték hétvégén a rendőrök a Petőfi sétányt - VIDEÓ

Megint ellepték hétvégén a rendőrök a Petőfi sétányt - VIDEÓ

Jelentősen megnövekedett júliusra a rendőrségi jelenlét nem csak a kaposvári Noszlopy soron, de a siófoki Petőfi sétányon is, hiszen szombat éjjel is több száz rendőr ellenőrizte a bulizókat a balatoni bulinegyedben.

Hónap elején azt írta,

próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból kiszabaduló ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.

Pénteken a polgármester azt mondta,

újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek – rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására.

A strandokra és a vendéglátó egységekre a döntés nem vonatkozik.

Bene Zsolt alezredes, a város rendőrkapitánya szerint

a vírushelyzet után eddig nem tapasztalt agresszivitással engedik ki a gőzt sokan... Elszaporodtak a garázda jellegű cselekmények; jellemző az ittasság, sok a sérüléssel járó cselekmény.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: