2020. 06. 09., kedd, 16:04

Egyre többen hordunk maszkot, bátrabban járunk már társaságba - Így hatottak az enyhítések

Átfogó felmérést készített a hazai lakosság körében az Ipsos azt követően, hogy az egész országban érvénybe léptek már az enyhítések.

Az online kutatás során a közvélemény-kutató cég több kérdést is feltett 1000 felnőttkorú magyar állampolgárnak, melyet követően az alábbi következtetéseket tudták levonni, összevetve az adatokat az elmúlt két hónap válaszaival.

Az adatok szerint egyre többen viselnek arcmaszkot, ez immár a megkérdezettek 79 százalékára igaz, ami növekvő tendencia az elmúlt hónapokhoz képest, viszont egyre kevesebben mosnak az átlagosnál gyakrabban kezet, és kerülik a kézfogást. A tömegközlekedéstől is egyre kevesebben aggódnak, nem kerülik már annyian a személyes kontaktust sem, és a fertőtlenítőszer használata is egyre inkább a háttérbe szorul.

 

Rapid felmérést végeztünk Kaposváron - A vásárlók harmada továbbra sem hord maszkot

Rapid felmérést végeztünk Kaposváron - A vásárlók harmada továbbra sem hord maszkot

Május 4-től immár országszerte kötelezővé tették a szájat és az orrot eltakaró eszközök, például a maszkok, sálak vagy kendők viseletét az üzletekben történő vásárlás során. Így néhány nap elteltével kíváncsiak voltunk arra, hogy városunkban ez mennyire érdekli az embereket, és milyen arányban...

Viszont egyre többen gondolják úgy, hogy a média eltúlozza a koronavírus járvány kitörésének súlyosságát és, hogy hamarosan kifejlesztik a megfelelő vakcinát. A gazdasági hatásoktól továbbra is sokan félnek, itt nincs érdembeli változás az elmúlt hónapokhoz képest.

 

 

Meginogni látszik azonban a hitünk a kormányzati szervekkel és az egészségügyi hatóságokkal szemben, az emberek egyre inkább adnak a koronavírussal kapcsolatos hírek terén igazat a tudósoknak, a közösségi oldalakon látottaknak, és a Youtubenak. A korlátozások enyhítése pedig várhatóan elhozta az otthoni munkavégzés végét is, immár a válaszadók többsége bejár már a munkahelyére.

 

 

Szerintetek melyik a legmeglepőbb adat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: