2020. 06. 05., péntek, 11:27

Szinte teljesen kihasználatlan az időseknek fenntartott idősáv utolsó órája

Nemrégiben írtunk róla, hogy hamarosan feloldhatják a 65 éven felülieknek fenntartott idősávot, ezt erősítheti meg az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkárának beszámolója is, miszerint az utolsó órában kihasználatlanságot tapasztalnak az üzletekben. 

Vámos György az OKSZ főtitkára szerda reggel a Kossuth Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hívta fel rá a figyelmet, hogy a 65 éven felülieknek fenntartott idősáv harmadik órája kihasználatlan, ugyanis azt tapasztalják, hogy az idősek az első 1-2 órában végzik el a bevásárlást a boltokban. 

 

Forrás: MTI

Hétköznap ennek nem érződik akkora jelentősége, ám a hétvégén, kiemelten a szombati napon a délelőtti családi vásárlásokat viszont nehezíti. A beszámolójában kitért arra is, hogy míg márciusban nagy felvásárlási roham volt, amit Kaposváron is tapasztalhattunk, Húsvétot követően már kezdett visszaállni minden a régi kerékvágásba. 

Továbbra is két órásra rövidítenék a 65 évesek vásárlási idősávját

Továbbra is két órásra rövidítenék a 65 évesek vásárlási idősávját

Április vége óta pedzegetik már, most pedig a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is felszólalt a rövidítés érdekében.

Számotokra is probléma, hogy nem tudtok hétvégén délelőtt boltba menni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: