2020. 05. 13., Szerda, 11:19

Továbbra is két órásra rövidítenék a 65 évesek vásárlási idősávját

Április vége óta pedzegetik már, most pedig a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete is felszólalt a rövidítés érdekében.

- Már nem jellemző a rohamszerű vásárlás a járványhelyzet miatt, így délelőttönként sem valószínű, hogy tömeg alakulna ki a boltokban. Újra kell induljon a gazdaság, hogy a fizetőképes vásárlóerő visszatérhessen, ehhez a kereskedelmi vállalatoknak is át kell térni a rendes működésre - mondta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Ezt a felvetést erősítette meg Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is, aki már javasolta a döntéshozóknak az idősáv rövidítését, valamint a hétvégénkénti teljes nyitvatartást. 

Tudomásul kell venni, hogy minden a járványhelyzettől függ. Érthető volt a kormány óvatossága a háromórás idősáv kijelölésekor, akkoriban tömegek fordultak meg az élelmiszerüzletekben.

Véleménye szerint ezzel országosan könnyebbé tennék a kereskedelem egész napos működését és a munkavállalók kiegyensúlyozottabb beosztását.

Mindezek ellenére a kérdést nem érintette az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatója, a kormány később ülésezik az új rendelkezések okán.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: