2020. 06. 04., csütörtök, 10:21

Végre! Hónap közepén nyithatnak a mozik, színházak, múzeumok, fürdők

Már nagyon vártuk ezt a bejelentést.

Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki kormányinfón, hogy

a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után. Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség.

 

A vásárlási idősáv megmarad

A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja, ezekben nincs változás.  A védett vásárlási idősáv fennmarad, ennek időtartamát az operatív törzs szabályozza.

Elmondta azt is, az idősotthonok, szociális ellátóhelyek látogatási tilalma a veszélyhelyzet végéig fennmarad, utána a tisztifőorvos dönthet a folytatásról. Ebben a kérdésben indokolt többszörös óvatossággal eljárni.

 

Adócsökkentés

Adócsökkentésekről is döntött az országgyűlés: a szociális hozzájárulási adó 17,5 százlaékról 15,5 százalékra csökken július 1-től. A kisvállalati adókulcs 12 százalékról 11 százalékra csökken.

 

Horvátországból karanténba

Újságírói kérdése válaszolva közölte, a Horvátországból hazatérő magyaroknak azért kell két hétre vonulnia, mert a horvát-olasz határ nyitva van, ezért nem csak mi, hanem minden Horvátországgal szomszédos ország óvatos velük. Ez nyilván nem életszerű, dolgoznak rajta, hogy a problémát megoldják.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: