2020. 05. 26., Kedd, 09:47

Június 15-től tovább enyhítik a határátkelést Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába

Lengyelország, Szlovénia és Szerbia felkészül.

Folyamatosan érkeznek az enyhítések most, hogy a koronavírus járvány első nagyobb hullámán már túl vagyunk. Nem csak Magyarország, de a környező országok is kilábalni látszanak, így a határátkelés is lassan visszatérhet a régi kerékvágásba.

Ugyan a határátkelőket már hetekkel ezelőtt megnyitották, továbbra is csak fokozatosan enyhítenek a szabályozásokon. Ausztria és Magyarország lehetővé tette a kétoldalú személyforgalmat negatív koronavírusteszt esetén valamint a munkába ingázás lehetőségét is, a szlovákok már tölthetnek 24 órát Magyarországon, és a szerb-magyar határátkelést is megnyitották hétfőn karantén kötelezettség nélkül.

Ugyan már így is jóval könnyebb az ingázás a szomszédaink közt, de ha minden jól megy, június 15-től még a jelenleginél is szabadabban mozoghatunk majd a szlovák, cseh és osztrák határon. Mindez azonban nagyban függ majd attól, hogy a jelenlegi jó tendenciát mutató számok fennmaradnak-e, ám ha minden továbbra is így marad, akkor a nyár közepétől még könnyebb lesz a négy ország közt a közlekedés.

A közeljövőben pedig további egyeztetések várhatók a szlovén, a szerb és a lengyel külüggyel is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: