A Grillbecue bemutatja: Bajnokok reggelije

2020. 05. 26., kedd, 11:49

A Grillbecue bemutatja: Bajnokok reggelije

A Grillbecue újranyitásáról és aktuális történéseiről szóló híradásunkban ígértünk nektek egy kalóriadús élménybeszámolót a grill-BBQ kaposvári Mekkájának első reggelizős szombatjáról. "Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus" - tartja a régi mondás, melynek első része tökéletesen érvényesült ezen a reggelen.    

A vidék kisebb városaiban, mint amilyen Kaposvár is, még nem igazán megszokott hogy vendéglátóhelyeken reggeliznek, Amerikában viszont teljesen hétköznapi dolog úgynevezett dinnerekben nyitni a napot.

Az amerikai reggeli - ami egyébként a híres angol reggeliből származik - fő jellemzője, hogy kiteszi egy népesebb árvaház heti kalóriamennyiségét, fő alkotóelemei a bacon, tojás, kolbász, ehhez szolgálnak fel paradicsomos babot, végül kávéval vagy narancslével öblítik le. 

Ez a kalória- és ízkavalkád amellett hogy iszonyú jól tud esni, tényleg képes arra hogy eltelítsen egy egész napra és energiával lásson el. Nem árt tudni, hogy ez a fajta reggeli nem feltétlenül ajánlott mindennapos fogyasztásra, de egy ráérős szombaton bitang jó indító.

A Grillbecue szombatonként 10:30-ig tartja reggeli szeánszát, az első alkalomra a legklasszikusabb fogásokkal készültek:

  • Bacon & pancake + juhar szirup
  • Erdei gyümölcsös pancake
  • Grillbecue reggeli tál
  • Sonkás szenya 
  • Szalámis szenya 

A kínálat zászlóshajója a "Grillbecue reggeli tál", ami egy tipikus amerikai reggeli tojással, baconnel vagy grill kolbásszal, sült babbal és zsemlével. Ezt az összeállítást fejelték meg a srácok egy könnyű salátával és fokhagymás szósszal, ami elsőre lehet hogy túlzásnak tűnik, de higyjétek el, nem az ha előttetek van! 

 

Grillbecue tál

A házi készítésű kolbászból bajor zöldfűszeres és sajtos verzió választható, egyikkel sem vetődtök árnyékra. A sült babot visszafogott paradicsommennyiséggel, hagymával és némi angol BBQ szósszal kombinálják, elég teret hagyva a bab természetes ízének. Ezek után nem meglepő, hogy a bacon és a zsemle sem nagyipari minőség, amit minden harapásnál kiérezni. A 100%-os narancslé vagy kávé ajándék a tál mellé. Bajnokok reggelije!

A szombati étlapon szerényen csak sonkás és szalámis szenyaként aposztrofált tételek igen távol állnak az itthon megszokott szendvicsektől, nemcsak a húsadag mennyiségében és minőségében, de a hozzájuk társított összetevőkétől is: egy kis ropogtatnivaló chips és fokhagymás szósz mártogatósnak. Egy kiadósabb szombati túra előtt elvitelre is bátran ajánlom!

 

Sonkás-szalámis szenyó

Hogy a Grillbecue törzsvendégei nyitottak az újdonságokra, mi sem mutatja jobban, hogy már az első alkalommal folyamatosan érkeztek és váltották egymást a reggeliző párok.

Első blikkre amellett tettem volna le a voksom, hogy a "Grillbecue tál" lesz a legnépszerűbb, meglepetten tapasztaltam, hogy sokan kifejezetten a pancake-ek miatt érkeztek.

Erdei gyümölcsös pancake

Ennél a fogásnál sem bíztak semmit a véletlenre, a palacsintatészta és a juharszirup is az Egyesült Államokból érkezik, így azoknak is ismerősek lesznek az ízek, akik odaát találkoztak pancake-el először. 

 

Ahogy megszokhattátok, a reggeli kínálatra is folyamatos megújulást ígérnek a srácok, a "Grillbecue tál" marad az egyedüli bútordarab, amit innen is üdvözlünk! Kövessétek Facebook oldalukat, hogy értesüljetek a történésekről! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: