2020. 05. 26., kedd, 14:00

Egy darabig biztos nélkülöznünk kell még a mozikat - Autósmozi a megoldás?

Autós szafari és autós mozi, mi szem szájnak ingere. A koronavírus miatt sajnos mellőznünk kell a mozizást de tűkön ülve várjuk már, mikor jönnek ki kedvenc filmjeink, amiket kedvenc termeinkben élvezhetünk.

Tavaly nyílt Budapesten az Árkád tetején autósmozi, mely ugyan egy időre bezárta kapuit, de most, a járványhelyzet miatt újra nézhetitek autóitokból a jobbnál jobb filmeket, ráadásul nasiból sem fogtok hiányt szenvedni, azokat tök menőn, görkorival fogják az ablakotokhoz vinni.

 

Ezt a kényelmet Kaposváron is el tudnánk képzelni // Koszticsák Szilárd/MTI

Először Cserénfán alakult a környéken autósmozi, viszont az idővel megszűnt, ezt követően a Kaposvári vásártérre költözött a vászon. Anno a 80-as években még 2 forint volt a belépő, akinek viszont még erre sem volt pénze, azt a csomagtartóban csempészték be. Bár a vetítőgépezet épülete sincs már meg a téren, legalább a ponyva a mai napig ott kísért vásártéren.

 

 

Mivel a járványügyi intézkedések miatt Kaposváron egyelőre nem fog újranyitni a mozi, ezért szerintünk tök jó ötlet volna, ha újra nyithatna mondjuk az autós mozi, ha már ugysem használható a vásártér az eredeti funkciójára. 

 

Tavaly a Városligetben tartottak szabadtéri mozizást Kaposváron // Fotó: segelyszervezet.hu

Tavaly nyár végén igencsak jól sikerült a Városligeti szabadtéri mozizás is, így akár amint jobb idő lesz, újra lehetne hasonlót tartani. Természetesen a megfelelő távolságot akkor is kell egymástól számolnunk, de kinek ne esne jól egy kellemes nyári estén, pléden bandázni egy jó bor és popcorn társaságában egy vászon előtt?

A kaposvári jótékonysági napon készült videó segítségével is gyűjtenek a gyerekeknek

A kaposvári jótékonysági napon készült videó segítségével is gyűjtenek a gyerekeknek

​Öröm volt látni, hogy mennyi ember gyűlt össze múlt vasárnap a Városligetben a Jótékonysági Családi Pikniken amely az E-ON és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet összefogásából jött létre.

Még ha nem is piknik lenne, de biztos lehetne találni olyan helyszínt Kaposváron, ahol újra átélhetnénk az autós mozizás élményét.

 

 Ti hol tudjátok elképzelni az autós mozizást Kaposváron?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: