2020. 05. 21., csütörtök, 15:28

A gyógyulás útján - Találtak donort a leukémiás kaposvári apukának

Nemhogy Kaposvárt, az egész országot bejárta annak a helyi családnak a története, akik vállt vállnak vetve harcoltak az apuka leukémiája ellen, és akiknek hatására rengetegen jelentkeztek országszerte csontvelő donornak, hogy segíthessenek rajtuk.

Gábor története bejárta az egész országot, mikor felesége Dóra, a közösségi médián és rajtunk keresztül kérte, hogy minél többen jelentkezzenek csontvelő donornak, ezzel is javítva férje gyógyulásának esélyeit. Így, majdnem fél évvel később végre jó hírek érkeztek tőlük, Gábor a gyógyulás útjára léphet.

 

Dóra és Gábor még januárban kérte, hogy minél többen jelentkezzenek csontvelő donornak

A történetük megismerésének köszönhetően rengetegen jelentkeztek az országban csontvelő donornak, ám szerte a világban sem találtak megfelelő donort Gábornak. A szülőket az orvosok első körben kizárták a koruk miatt a donációból, hiszen ekkor még úgy hitték, hogy a több, mint 36 milliós donorlistán lesz egyezés. Ám nem így történt, Gábor anyukája pedig megvizsgáltatta magát, és bár a szülők általában csak félig egyező donorok, megfelelőnek találták a transzplantációra.

Életet menthet a segítséged - Csontvelő donort keresnek egy kaposvári apukának

Életet menthet a segítséged - Csontvelő donort keresnek egy kaposvári apukának

Egy kaposvári család reménykedik embertársaik segítségében.

Pár héttel ezelőtt le is vették már az őssejteket, mely zökkenőmentesen ment, 2 napot töltött csak az anyuka a debreceni kórházban. Hétfőn pedig megkezdődött a transzplantáció első fázisa, Gábor egy teljesen steril szobába került, elszigetelve mindenkitől, hiszen a kemoterápián esik át a héten, mely teljesen lenullázza az immunrendszerét, kiszolgáltatva így a szervezetét a betegségeknek. A következő héten megkapja édesanyja őssejtjeit, majd a következő 3-4 hétben dől el, hogy befogadja e a szervezete.

 

Mondanunk sem kell, hogy a jelenlegi járványhelyzetben és úgy alapból is mennyire veszélyes és kockázatos eljárás ez, ám a család reméli a legjobbakat, és csak arra gondol, hogy ha minden jól megy, akkor Gábor végre hazatérhet, ahol újabb 100 napot kell majd steril körülmények között leélnie, viszont ha jók az eredmények ezután is, egy év elteltével már teljes életet élhet.

 

Itt még hárman, hamarosan érkezik az újabb kisfiú a családba

Felesége Dóra, kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy az elmúlt időszak járványügyi intézkedései rájuk nem voltak túl nagy hatással, hiszen amúgy sem mehettek semerre az elmúlt időszakban, nehogy férje megbetegedjen, viszont ettől függetlenül kifejezetten élvezték az elmúlt 3 hónapos otthonlétet, mielőtt megkezdődött a transzplantációs eljárás. Ráadásul hamarosan bővül a családjuk, hiszen másfél hónap múlva megszületik második fiúk is, így muszáj erősnek lenniük, és kitartaniuk.

Dóra kiemelte, hogy szeretné megköszönni mindenkinek, aki segített, hiszen rengetegen jelentkeztek donornak vagy próbáltak meg rajtuk segíteni különböző módokon, amelyért nem lehetnek elég hálásak.

 

Mi is sok erőt, és mielőbbi gyógyulást kívánunk Gábornak és a családnak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: