2020. 01. 15., szerda, 15:27

Életet menthet a segítséged - Csontvelő donort keresnek egy kaposvári apukának

Egy kaposvári család reménykedik embertársaik segítségében.

A súlyos betegségek a legszebb álmokat is képesek romba dönteni vagy ha úgy tetszik, kiváltani, hiszen a diagnózist követően már csak egyetlen vágy marad, a gyógyulás. Hasonló cipőben jár egy kaposvári apuka, Gábor is, akit leukémiával diagnosztizáltak. Feleségével most a Facebook közösségéhez fordultak segítségül, hiszen a betegség gyógyítható, csak csontvelő transzplantációra, őssejt beültetésre van szükség.

 

Jelenleg sajnos nem találtak megfelelő donort Gábor számára, így egy felhívásban arra kérik az embereket, hogy aki teheti, menjen el a legközelebbi véradóba, és egy véradást követően jelentkezzen csontvelő donornak, hátha egyezést találnak. 

 

Mi történik, ha valaki megfelelő csontvelő donornak?
Sokakat el szokott rémiszteni az ehhez hasonló szakzsargon, ám itt még műtétről sincs szó, mindössze egy pár napos otthoni injekciós kezelés után egy pár órás őssejtgyűjtésen kell átesnünk. Ez a véradáshoz hasonlatos, csak annyiban más, hogy itt két vénát szúrnak - az egyiken szívják, másikon visszaadják a vért -, mely során kigyűjtik vérünkből a szükséges őssejteket, amelyet később a beteg egy transzfúziós eljárás során kap meg, mely megmenti az életét. A csontvelő donornak semmiféle fájdalmas beavatkozáson vagy operáción nem kell átesnie, semmiféle egészségkárosodást nem szenved el, néhány tűszúráson kívül sokkal többre nem kell számítani. További információkat és a kizáró okokat EZEN a linken találjátok.

Gábor felépüléséért felesége és két éves kisfia szorít

Felesége és három esztendős kisfia tehát reménykedik Gábor gyógyulásában, ami nagyban függ attól, hogy mennyien szánják rá magukat, hogy próbálnak életeket menteni, és jelentkeznek csontvelő donornak egy véradás alkalmával.

 

Mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: