2020. 05. 14., csütörtök, 09:28

Kaposváron is újranyitnak az óvodák, bölcsödék

Március 16-án polgármesteri rendeletre bezártak a kaposvári bölcsödék, óvodák, a járvány miatti korlátozások enyhülésével azonban sorra nyitnak újra a vidéki nagyvárosokban ügyeleti rendszerben, így a somogyi megyeszékhelyen is.

Kaposváron is kötelező lesz április végétől a bölcsődei és óvodai ügyelet biztosítása

Kaposváron is kötelező lesz április végétől a bölcsődei és óvodai ügyelet biztosítása

Hétfőről keddre virradólag jelent meg egy rendelet a Magyar Közlönyben miszerint április 30-tól az önkormányzatoknak, így a Kaposvár és környéki településeknek is az ellenőrzésük alatt álló óvodákban és bölcsődékben ügyeletet kell, hogy biztosítsanak. 

Kaposváron a növekvő igények miatt az eddigi hat ügyeletes óvodán kívül még hármat, az egy ügyeletes bölcsőde mellett még egyet kinyitottak, hogy fogadni tudják a gyerekeket. A városban a múlt héten óvodai elhelyezést 79, bölcsődeit 22 gyermek vett igénybe - közölte Szita Károly polgármester.    

Nagykanizsán megnyitották valamennyi óvodát, és az eddigi egy helyett már két bölcsődében fogadják az ügyeletet igénylő szülők gyermekeit. Az intézményekben továbbra is legfeljebb öt gyerek lehet egy csoportban - közölte Balogh László polgármester a közösségi oldalán.

Székesfehérváron hétfőtől ügyeleti rendszerben szintén valamennyi óvoda megnyitja kapuit, két intézmény kivételével. Valamennyi nem önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde esetében visszavonták a korábban elrendelt rendkívüli szünetet, ezek az intézmények is nyitva tartanak. Cser-Palkovics András polgármester a játszóterek és szabadtéri edzőparkok megnyitásáról is döntött, a közösségi tereket rendszeresen fertőtlenítik majd, ezek hétfőtől használhatóak ismét.

Szegeden hétfőn szintén valamennyi önkormányzati fenntartású szegedi óvoda kinyit, a 45 intézményben ügyeleti rendszerben fogadják a gyerekeket. A létszámkorlátozás miatt a 4100 szegedi óvodás közül csupán kilencszázat tudnak elhelyezni, ezért a szülőktől munkáltatói igazolást kérnek.

Tatabányán a veszélyhelyzet kezdetén kihirdetett óvodai ügyeleti rend továbbra is érvényben marad, de három helyett már négy intézményben fogadnak gyerekeket, és csoportonként legfeljebb 5 gyermeket látnak el.

Sopronban a veszélyhelyzet kezdetétől nyitva volt mindegyik önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde, így a gyerekeket abban az intézményben tudták elhelyezni, ahová egyébként is jártak. Az intézmények legfeljebb ötfős csoportokban látják el a gyermekeket - közölte az önkormányzat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: