2020. 05. 08., péntek, 10:00

Négy négyzetméternyi terület emberenként a vízben - Ilyen feltételekkel nyithatnak a strandok

Az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília kitért rá, hogy milyen szigorú előírások vonatkoznak a strandokra, szabadtéri fürdőkre, amikkel jó, ha mi is tisztában vagyunk, ha például a Kaposvári Virágfürdő vagy a Balaton felé vennénk az irányt. 

A Balaton és a hazai tavak többsége vízminőségi ellenőrzésen ment keresztül, melyen jó vagy kiváló minősítést kaptak. Ezeken a helyeken folyamatosan ellenőrizni fogják a az infrastrukturális és higiénés feltételeket a jövőben is. A strandoknál és szabadtéri fürdőknél fontos, hogy betartsuk a távolságot, egy személyre legalább négy négyzetméternyi vízfelületnek kell jutnia. 

 

Forrás: termalfurdok.com

Az órákat - amit például a Virágfürdőben is kapunk a belépéskor - minden használat után fertőtleníti kell majd, és fontosnak tartják a közös használatú helységekben is az eszközök rendszeres fertőtlenítését. 

A klórozási mennyiségen nem változtatnak, a szokásos arányban zajlik majd a továbbiakban is, hiszen ahogy elhangzott, a koronavírus érzékeny a természetben és gyorsan elpusztul. Továbbá kizárólag a vízforgató rendszerrel ellátott medencék használatát javasolják, a töltő-ürítő medencék beüzemelését nem engedélyezik. A zárt terekben használható medencék ugyanúgy használaton kívül maradnak, ahogy a beltéri szaunák és csúszdák is. 

Az új betegek közel harmada Pest megyei, egyre többen szegik meg a házi karantént

Az új betegek közel harmada Pest megyei, egyre többen szegik meg a házi karantént

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs, hogy tájékoztasson a koronavírus-járvány legújabb adatairól.

Szerintetek megfelelő óvintézkedéseket hoztak a strandok használatához?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: