2020. 05. 06., szerda, 11:42

Az új betegek közel harmada Pest megyei, egyre többen szegik meg a házi karantént

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs, hogy tájékoztasson a koronavírus-járvány legújabb adatairól.

3111 főre nőtt a hazai beazonosított fertőzöttek száma reggelre, a 46 új betegből 33 budapesti, vagy Pest megyei, ezért továbbra is indokolt a kijárási korlátozás ezeken a területeken. Újabb 10 áldozatot szedett a vírus, így már 373 főre emelkedett az áldozatok száma, 759-en pedig már meggyógyultak. Somogyban nem regisztráltak új beteget.

 

Részletesebb adatokat kapunk mostantól a koronavírus-járványról

Részletesebb adatokat kapunk mostantól a koronavírus-járványról

Mondjuk nem épp erre számítottunk amikor múlt héten azt ígérte az Operatív Törzs, hogy mostantól részletesebb, területi megoszlásban is kapunk adatokat a koronavirus.gov.hu oldalon keresztül.

 

Sajnos egyre többen szegik meg a házi karantén szabályait, tegnap például 25 alkalommal történt szabályszegés. Müller Cecília tiszti főorvos hozzátette, a járóbeteg szakellátást kizárólag telefonon előre egyeztetett módon lehet igénybe venni, a beteg, vagy a háziorvosa kezdeményezésére. Azt kéri, hogy egyeztetés nélkül senki ne menjen szakellátásra, minden esetben kérjenek időpontot. A főorvos továbbá elmondta, a nagyobb idősotthonok vizsgálata befejeződött, most kezdődik a kisebb intézmények ellenőrzése.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: