2020. 05. 04., hétfő, 09:14

Ezekről a somogyi településekről hívtak be országos koronavírus-tesztelésre

Ahogyan azt már említettük, tömeges koronavírus-tesztelésbe kezdtek az országban, mely során május 1-től kezdődően összesen 17.778 ember vesz részt. Végre az is kiderült, hogy Somogy megye mely településeiről érkeztek az emberek a meghívásos alapon működő vizsgálatra. 

Magyarország 4 orvosi egyeteme vágott bele az átfogó szűrővizsgálatba, a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, illetve a Pécsi Tudományegyetem. A somogyi tesztekért a pécsi intézet lesz majd a felelős.

 

Indul a tömeges tesztelés - 17 ezer embert tesztel koronavírusra a négy magyar orvosi egyetem

Indul a tömeges tesztelés - 17 ezer embert tesztel koronavírusra a négy magyar orvosi egyetem

A négy magyar orvosi egyetem május elsején átfogó szűrővizsgálatba kezd, jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A KSH végre közzétette a térképet, illetve egy pontos listát arról, hogy mely településekről kerül ki ez a több, mint 17 ezer ember. A meghívottak között 27 somogyi települést találni és az is kiderült, hogy ebbe Kaposvár is beletartozik. Városkánk mellett Alsóbogátról, több balatoni városból, Barcsról, Csurgóból, Nagyatádról és Lengyeltótiból is várják a résztvevőket. 

 

A pontos lista a következő:

 

Tudtok olyanról akit behívtak a tesztelésre?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: