2020. 04. 30., csütörtök, 14:02

Ma van a Méhek napja! - Óvjátok őket és egyetek sok-sok mézet!

Az emberiség élelmiszer termelésének mintegy harmada függ a rovarok beporzó tevékenységétől, nagyrészt a méhekétől. A Méhek napját az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) kezdeményezésére 1994-től április 30-án ünnepeljük Magyarországon, mivel ez idő tájt teljesedik ki az élet a kaptárban.

 

Mivel itthon nagyon alacsony a mézfogyasztás (évente kb. 0.7 kg fejenként, amely elmarad az uniós 1,1 kg-os átlagtól) a program célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése. Ezen a napon országszerte mézkóstolókkal, kiállításokkal, játszóházzal várják a méhészek az érdeklődőket. (ha épp nincs járványhelyzet)

Kizárólag méhek számára nyitott mini éttermet a Meki

Kizárólag méhek számára nyitott mini éttermet a Meki

Sokat hallhattatok róla mostanában, hogy egyre nagyobb veszélyben vannak a méhek, mely egyébként az egyetlen olyan rovar a földön, amely emberi fogyasztásra alkalmas ételt termel. Sokan sokféleképp próbálják felhívni erre a figyelmet, szerencsére egyre több multi cég is zászlajára...

A Méhek napja alkalmából nem csak a mézre hívják fel a méhészek a figyelmet, hanem a méhek nélkülözhetetlenségére is.

A méhek megporzó munkája nélkül ugyanis, nem lenne élet a Földön!

Éppen ezért kell óvni őket, és különösen mostanság, amikor virágoznak a gyümölcsfáink a keretekben, fokozottan gondoljunk a méhek védelmére.

Ne permetezzünk nappal, amikor a méhek aktívak, semmilyen vegyszerrel! Ha védjük a méheket, akkor óvjuk a természetet is! Ha sok mézet fogyasztunk, akkor védjük a saját egészségünket!

Szánjatok rá egy percet erre a videóra, amely megmutatja, hogyan születnek a méhek. Bámulatos!

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: