2020. 04. 24., péntek, 14:58

Jó hír - Jövő héttől újraindul Olaszországban az élet

Jó hír, hogy egyre több országból hallani a korlátozások enyhítését, a járvány által egyik legjobban sújtott Olaszországban április 27-én kezdik el az újraindítást, négy szakaszban, négy egymást követő hétfőn.

- Jövő hétfőn a mezőgazdaságot, erdészeteket és a hajóipart ellátó gépgyártás indul újra. Ez lesz az első “nem létfontosságú” termelési ágazat, amely ismét munkába áll. 

Újraindul az élet Ausztriában - Nyitnak az iskolák, éttermek és bárok is

Újraindul az élet Ausztriában - Nyitnak az iskolák, éttermek és bárok is

Május 2-től fokozatosan újraindul az élet az osztrákoknál, a menetrend szerint előbb az üzletek, a szolgáltatószektor, az óvodák, bölcsődék és iskolák, majd a hónap közepétől már a vendéglátóegységek is szabad utat kapnak.

- Május 4-től folytatódhatnak az építkezések, újraindulhat a textil- és divatipar. Visszatérnek a járvány miatt felfüggesztett lottósorsolások. Enyhítik a március 11-től érvényes kijárási korlátozásokat: az olaszoknak ellenőrzés esetén továbbra is indokolni kell mozgásukat, de szabadon elhagyhatják lakókörzetüket, amit eddig csak munkavégzés miatt tehettek meg. Ismét engedélyezett lesz a szabadidős szabadtéri sportolás a lakóhelytől távolabb is, vagyis az olaszok elmehetnek kocogni a lakásuktól távolabbi parkokba is, továbbra is két méteres távolságra egymástól.

 

- Május 11-től felhúzzák redőnyeiket az üzletek, melyeknek biztosítani kell a fertőtlenítést, valamint a vevők közti távolságtartást. A ruhaüzletekben fertőtleníteni kell a felpróbált ruhákat. Kivételt továbbra is a nagyobb vevőtömeget vonzó kereskedelmi központok és piacok képviselnek.

- Május 18-tól megnyitják a fodrászatokat, presszókat, éttermeket: a vendégek a bárpulttól legalább egy méterre fogyaszthatnak, két éttermi asztal között két méteres távolságnak kell lennie, a pincéreknek kötelező lesz a szájmaszk és a kesztyű használata. Ha erre a dátumra a járványadatok megfelelően változnak, feloldhatják a tartományok közötti mozgási tilalmat is.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: