2020. 04. 16., csütörtök, 10:50

Oltári mocskot hagytak maguk után a hétvégi látogatók Zamárdiban

A helyi lakók és az apartman tulajdonosok között egyre feszültebb a viszony a jelenlegi helyzetben, hiszen a tóparti családok nem nagyon örülnek annak, ha településeikre érkeznek más városokból az emberek a tavaszias idő beköszöntével. A helyzetet tetézi, hogy egyik-másik "túrista" körbe is szemeteli a településeiket. 

A siófoki polgármester már március közepén azt kérte egy nyílt levél formájában a nyaralótulajdonosoktól, hogy a jelenlegi helyzetben ne utazzanak le házaikba, nyaralóikba, amely nézetet sok más balatoni településen élők is osztanak. Ugyan törvény nincs ami tiltaná, hogy a tulajdonosok balatoni ingatlanjaikban töltsék az időt a kijárási korlátozás alatt, így sokan a Balaton felé vették az irányt a húsvéti hétvégén. 

 

 

A helyi és a pesti lakosság között folyamatos a vita a posztok alatt, ám amiben igaza van a tóparti lakóknak az egyértelműen az, hogy nem hagyunk magunk után disznóólat, bármerre is járunk az országban. Zamárdiban több fotót is megosztottak arról, hogy az egyik út széli kukát valamelyik nyaralótulajdonos teletömte a háztartási hulladékával úgy, hogy még egy szemeteszacskót sem tudott venni, hogy egy kicsit normálisabb módon hagyja maga után a szemetét. 

 

Mi a véleményetek az esetről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: