2020. 03. 20., péntek, 11:44

Már arra kérik a lakosságot, hogy ne a balatoni nyaralóikba meneküljenek a koronavírus elől

A Siófoki polgármester nyílt levelet írt a nyaralóingatlannal rendelkező tulajdonosoknak, melyben arra kéri őket, hogy ne utazzanak le házaikba-apartmanjaikba, így elkerülve gócpontok kialakulását. 

Dr. Lengyel Róbert level így szól:

"Tisztelt Nyaralótulajdonosok!

A koronavírus terjedése mindenki életét jelentősen megnehezíti, így a Siófokon élőkét is. Egyre növekvő teher hárul mind a lakosságra, mind pedig városunk önkormányzatára, és ez az elkövetkezendő időszakban csak súlyosbodni fog. A vírus okozta helyzet miatt visszatértek családjukhoz a vidéken tanuló középiskolások és egyetemisták, hazatértek a külföldön dolgozók, közben különféle módon kell óvnunk az időseket. Jelen állapotban a szolgáltatók sincsenek felkészülve tömegek fogadására és az egészségügyi kapacitások is végesek.

 

 

Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett. Járványveszély idején távolmaradásukkal tudják leginkább redukálni saját maguk és a helyiek veszélyeztetettségét!

Kérem Önöket, hogy jelen helyzetben szíveskedjenek otthon maradni. Ezt most minél inkább betartják, annál előbb élvezhetik újra a vendégszeretetünket itt, Siófokon. "

Hat siófoki lakos került házi karanténba koronavírus gyanúja miatt

Hat siófoki lakos került házi karanténba koronavírus gyanúja miatt

Az információt Dr. Lengyel Róbert polgármester jelentette be.

Ez persze vonatkozhatna a többi balatoni településre is, hiszen ezeken a helyeken nincsenek felkészülve a tömeges betelepülésre - még ha ideiglenes is-, illetve a kisebb kórházak nem a magas számú betegellátásra vannak optimalizálva, így a legjobb döntés, ha otthonaitokban maradnak a nyaralótulajdonosok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: