2020. 03. 13., péntek, 11:12

Hat siófoki lakos került házi karanténba koronavírus gyanúja miatt

Az információt Dr. Lengyel Róbert polgármester jelentette be.

Összesen hat siófoki lakost helyeztek karanténba, mivel négyen közülük (hárman egy családból és egy szintén siófoki de külön élő kollégájuk) még tegnap reggel a rábafüzesi határátkelőn belépésre jelentkezett. Az elmúlt két hétben ők Olaszországban voltak karanténban, ám onnan kiengedték őket, tünetmentesek, ám ettől függetlenül a Siófoki Járási Hivatal március 25-ig elrendelte a házi karantént részükre. Velük együtt az egy háztartásban élő 2 idős szülőre is vonatkozik a karantén.

Lezárják egész Olaszországot – Áprilisig karanténba kerül az ország

Lezárják egész Olaszországot – Áprilisig karanténba kerül az ország

Egy nap alatt 7375-ről 9172-re emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma, valamint újabb 97-en, így összesen már 463-an haltak meg a járvány következtében Olaszországban, így Giuseppe Conte miniszterelnök úgy döntött, lezárja az országot.

A polgármester hozzátette, hogy a 6 érintett nagyon felelősségteljesen járt el, maximálisan együttműködve a hatóságokkal és a karantén szabályait is rendkívül fegyelmezetten betartják.

 

 

Lengyel Róbert közleményében hangsúlyozta: "A fenti hír az országos médiákban már elhangzott, de településnév említése nélkül. Jómagam azonban nem vagyok híve a mismásolásnak, sokkal inkább annak, hogy kezeljük felnőttként az embereket és kommunikáljunk őszintén velük. Ezért már előre is reagálva az esetleges rám ragasztandó „pánikkeltő” jelzőkre: nem pánikkeltésről van szó, hanem felelős vezetői magatartásról. Egyszerűen jogunk van tudni mivel állunk szemben, mire és miképp készüljünk fel és jogunk van tudni a tényeket is. A tények pedig például a fent megfogalmazottak."

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: