2020. 04. 15., szerda, 12:36

Hiába a történelmi menetelés, nem hirdetnek bajnokot a női röpiseknél

​A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége múlt héten úgy döntött, befejezettnek tekinti a 2019-2020-as klubidényt. A kaposvári női röplabdások első, míg a férfiak a harmadik helyen álltak az első osztályban. A Diamant egyesülete egy összefoglaló videóval búcsúzik az idénytől, miközben a háttérben már az új szerződéseket kötik.

A döntés értelmében a teljes felnőtt és az U15-ös korosztályig bezárólag az összes utánpótlás teremröplabda-bajnokságot befejezetté nyilvánították, és egyik bajnokságban sem osztanak ki helyezéseket. A legjobban ezek a döntések Kaposváron fájhatnak, hiszen a FINO férficsapata az Extraliga 3. helyén tanyázott a bajnokság felfüggesztésekor, míg az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata fennállása legjobb idényét produkálva három meccsel az alapszakasz vége előtt vezette a bajnokságot.

A csapatainkat érintő nemzetközi szereplésről a 2018-2019 és a 2019-2020-as idény eredményeit veszik majd alapul, és annak függvényében döntenek várhatóan a héten, ám a női egyesület vezetősége már most jelezte, hogy ők indulni szeretnének az európai kupasorozatok valamelyikében, hogy ez a Bajnokok Ligája vagy a Challenge-Kupa lesz e, még kiderül. Az egyesület az alábbi megható videóval búcsúzik a történelmi szezontól.

 

 

A Diamant lányai keserűen bár, de tudomásul vették az MRSZ döntését. A magyar válogatott liberónk Szpin Renáta az egyesület honlapjának korábban úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy vége, hiszen kőkeményen készült a csapat a rájátszásra, ráadásul véleménye szerint a bajnoki címre is megvolt az esélyük.

 

Szpin Renáta szerint a bajnoki címre is minden esélye megvolt a kaposvári csapatnak

Az egyesület már megkezdte a következő idényre a tervezgetést, több szerződéshosszabbításról is hallani lehetett. Sasa Nedeljkovic vezetőedzőnek érvényes szerződése van, így ő biztosan folytatja a munkát Kaposváron, a csapat húzóembere, a magyar női röplabda válogatott csapatkapitánya Tálas Zsuzsanna pedig kedden kötött újabb egy éves szerződést nálunk, így a 110-szeres válogatott feladóval biztosan számolhatunk majd jövőre is az Arénában.

 

Tálas Zsuzsi és Tatjana Matic (középen)  is hosszabbított, így továbbra is egy csapatban játszhat a nem mindennapi páros

Információink szerint a külföldiek közül az elmúlt évek magyar élvonalának egyik legjobb légiósa, a szerb Tatjana Matic is újabb szerződést írt alá, így a magyar bajnok és kupagyőztes, valamint Közép-Európai Liga győztes nagy erősítést jelenthet a következő szezonra is Kaposvárnak.

 

Kár, hogy nem ünnepelhettünk idén, igazán megérdemelték volna a lányok...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: