2020. 04. 09., csütörtök, 15:05

A kaposvári Tesco nem alkalmazta túl jól a saját vásárló limites szabályát

Tegnap írtunk róla, hogy a Tesco vásárlószám limitet vezetett be, amit gondoltunk, gyorsan le is csekkolunk a valóságban. 

A kaposvári áruház bejáratánál felállítottak egy kordont, mely az áruházba ki és betérő vásárlókat hivatott elválasztani egymástól, ami - ha a két biztonsági őr végig ott lett volna - talán működő képes is lenne. Ám míg befelé két számolgató kollégával találkoztunk, kifelé jövet már csak egyedül volt a biztonsági őr, így pedig elég ingatag lábakon áll a rendszer. 

 

 

Amellett, hogy senki sem irányította a vásárlóközönséget, egy feliratot sem láttunk a kordonra ragasztva, amely tájékoztatná az embereket arról, hogy melyik oldal szolgál a kizárólagos ki- és betérésre, így pedig sokan torlódtak fel a kijárati részen is, akik be szerettek volna jutni.

Ugyan a számlálót bőszen nyomkodták a Tesco dolgozói, és bizony be kell ismerni, hogy az ünnep miatt is megnövekedett a vásárlóközönség száma, nem vennénk biztosra, hogy a tényleges létszámot számon tudják tartani ekkora roham mellett. 

 

 

Nem tudjuk pontosan, hogy a kaposvári kirendeltségnél mekkora a limit, de szinte minden soron és pultnál egy méteres távolságra voltak egymástól az emberek. Nyílván elkerülhetetlen - főleg a szűkebb sorokban - ennek a távolságnak a tartása, de talán csak a játékoknál, a kertészeti osztályon, és a Media Marktnál lehetett azt tapasztalni, hogy tudjuk tartani a két méteres távolságot egymástól.

 

Ti mit tapasztaltatok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: