2020. 04. 06., hétfő, 15:24

Még a fű is kisarjadt Róma legforgalmasabb terén

Olaszországban kezdi átvenni az uralmat a természet a máskor turistáktól hemzsegő területeken.

A túristák egyik kedvenc célterületéről lévén szó a Piazza Navona kiemelkedik Róma számos gyönyörű tere közül, köszönhetően a gyönyörű szökőkútjainak és a rengeteg szuper éttermének és kávézójának. Nem is csoda, ha a terület Róma legforgalmasabb tereinek egyike, ami immár hetek óta elhagyatottan, üresen kong a szigorú olasz kijárási tilalomnak köszönhetően.

 

A természet pedig itt is megtalálja a módját, hogy éljen a lehetőséggel, ám most nem az állatok foglalták vissza a területet és nem is a víz lett tisztább, hanem a kockakövek közül kezdett el előbukkanni a fű. Egészen bizarr egyben új külcsínt kölcsönöz a zöld növényzet az általában szürke téren, nem is csoda, ha gyorsan híre ment a nagyvilágban.

Kristálytisztává váltak a velencei csatornák a karantén következtében

Kristálytisztává váltak a velencei csatornák a karantén következtében

Akadnak pozitív hatásai is a koronavírus-helyzetnek, a természetre nézve legalábbis. A gazdasági lassulás következtében Kínában soha nem látott mértékben csökkent a légszennyezettség, most pedig az olaszországi Velencéből posztoltak képeket a "megtisztult" csatornákról.

Ahogy eltűntek az emberek az utcákról, megjelentek ott az állatok

Ahogy eltűntek az emberek az utcákról, megjelentek ott az állatok

Egyre több országban vezetik be a kijárási tilalmat, melynek következtében a legforgalmasabb városok is kiürültek. Az állatoknak azonban senki nem szólt a járványról, ők továbbra is élik mindennapjaikat, ami posztapokalipitikus filmekben látott jelenetekhez vezet. Számos országból, így...

Menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: