2020. 03. 31., kedd, 09:30

Hamarosan Somogyban is megtudhatjuk a koronavírus-járvány részletes adatait

Eddig azt mondták, senki érdekeit nem szolgálja, hogy megyékre lebontva informálják a lakosságot a koronavírusos betegek számával és személyes adataival kapcsolatban, ez mától változik, így Somogy megyére vonatkozóan is számos információ napvilágra kerül.

Keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme, és a krónikus alapbetegségek is, írja az MTI a Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása alapján. Az átállás miatt néhány órára nem lesz elérhető koronavirus.gov.hu honlap. A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek.

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb. Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük, írják.

 

Itt egy térkép, ami már közelebb visz a koronavírus-fertőzések területi eloszlásához

Itt egy térkép, ami már közelebb visz a koronavírus-fertőzések területi eloszlásához

Egy Google térképre kezdték gyűjteni a hivatalosan a kormány, vagy a polgármesterek által megerősített koronavírus fertőzéseket.


Az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelik, hogy összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

 

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közölnek. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: