2020. 03. 30., hétfő, 10:46

A magyar összefogást méltatja a The New York Times

Ami azért nem kis elismerés, tekintve, hogy a világ legnépszerűbb és legsikeresebb lapjáról van szó. A “Szürke Hölgy” 1851-es indulása óta 127 Pulitzer-díjat szerzett, mellyel a világ vezető sajtótermékévé vált.

Nemrég pedig egy hosszabb cikket közöltek a magyarok összefogásáról, melyben három egyedülálló történetet emelnek ki. Az egyik Varga Milánról szól, aki három éven át gyűjtött, hogy saját pizzériát nyisson Budapesten, mely nemrégiben sikerült is, ám most a járvány okozta válság miatt egyáltalán nincsenek vendégei. A tulajdonos viszont szomorkodás helyett cselekedett, mivel úgyis több hétre elég alapanyaggal tankolt fel úgy döntött, hogy ingyen pizzákat kezd el kiszállítani az idősebb rászoruló embereknek szerte a fővárosban.

 

Kép: gastrogangster.blog

Ezek után a magyar Airbnb Facebook csoportról írnak, ahol rengetegen ajánlották fel lakásukat teljesen ingyen az egészségügyi dolgozóknak. Mindeddig 43 olyan egészségügyi kapott így lakást, akik koronavírusos betegeket kezelnek, és így nem szívesen térnek haza otthonaikba, inkább az üresen álló airbnb-s lakásokba költöztek a járvány végéig.

Majd pedig arra a siófoki hoteltulajdonosra térnek ki, akiről már mi is írtunk korábban. Tóth Gergely a saját hotelét ajánlotta fel teljesen ingyen olyan magyaroknak, akik külföldről tértek haza, így itt két hétre elvonulhatnak nyugodtan karanténba. Jelenleg 39-en költöztek be, akik teljesen ingyenes ellátást is kaptak.

Egy siófoki felajánlotta az egész szállodáját térítésmentesen a külföldről hazaérkező magyaroknak

Egy siófoki felajánlotta az egész szállodáját térítésmentesen a külföldről hazaérkező magyaroknak

A minap került ki a poszt egy siófoki vállalkozó, Tóth Gergely Facebook oldalára, amiben egy igazán különleges segítségnyújtásról ír a jelenlegi helyzetből kifolyólag. Gergely az egész hoteljét felajánlja a 14 napos karantén idejére mindazoknak a külföldről hazaérkező magyaroknak, akik nem tudnak...

 

Ha már a világ másik felén is felfigyeltek ránk, valamit jól csinálunk. Csak így tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: