2020. 03. 26., Csütörtök, 10:43

Ti is szavaztatok a kijárási tilalomról? - Íme az eredmények!

Pár napja írtunk egy kutatásról, melyben azt mérték fel, hogyan vélekednek a magyarok a koronavírusról, illetve annak hatásairól, ennek kapcsán mi is megkérdeztünk benneteket, hogy véleményetek szerint meddig fog tartani a veszélyhelyzet hazánkban, milyen óvintézkedéseket vezetnétek be, illetve féltek-e attól, hogy elkapjátok a vírust. 

Míg országosan az emberek kétharmada gondolja úgy, hogy nem kapja el a vírust, a kaposváriak körében ez megosztóbb számra jött ki, ugyanis a szavazatukat leadók majdnem fele tart attól, hogy valószínűleg elkapja a vírust. Ugyan a többség ebben az esetben is a Nem kapom el táborba tartozik, de a számokból látszik, hogy sokan tartanak attól, hogy megbetegszenek. 

A korlátozások hosszában is megegyezik a többség véleménye az országos átlaggal, ugyanis a legtöbben úgy gondolják, hogy 2-3 hónap leforgása alatt túl leszünk ezen az egészen. Azt viszont, hogy év végéig, vagy mindössze egy hónapig marad a jelenlegi helyzet szinte teljesen kizártnak tartjátok. 

Arra is választ kaptunk, hogy melyik korlátozó intézkedést szeretnétek, hogy bevezessék hazánkban, ebben a témakörben toronymagasan, 74.5 százalékkal a kijárási tilalom végzett a kaposváriak körében, melyet 13.7 százalékkal az idősek kötelező karanténba helyezése követ. 

Mit gondoltok az eredményről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: