2020. 03. 24., kedd, 14:04

Egy felmérésben résztvevők 77 százaléka szükségesnek véli a kijárási tilalmat - Neked mi a véleményed?

A Népszava megbízásából a Publicus Intézet készített egy kutatást Magyarországon, melyből kiderül, hogy mennyire ismerjük a koronavírust - a megkérdezettek közül mindneki hallott már róla egyébként -, mennyire félünk attól, hogy elkapjuk, és megállapításunk szerint meddig fog tartani. Érdekes eredmények születtek.

Fotó: MTI/Varga György

Az első grafikon szerint mindössze a megkérdezettek 33%-a gondolja úgy, hogy el fogja kapni a vírust, közülük a vállalkozásban tevékenykedők a legbiztosabbak benne, míg a nyugdíjasok mindössze 26%-a tart attól, hogy elkapná a koronavírust. 

 

 

Arra is kíváncsiak voltak, hogy véleményük szerint meddig tartanak majd a korlátozó intézkedések. A válaszadók zöme - pontosabban a kétharmaduk - véli úgy, hogy két-három hónap, míg őket követik 17%-kal azok, akik szerint egy hónap alatt véget ér hazánkban a veszélyhelyzet. 

 

 

A harmadik grafikonon azt láthatjuk, hogy milyen óvintézkedéseket vezettetnének be főként. Toronymagasan a megkérdezettek 77%-a szükségesnek vélné a kijárási tilalmat, ezután a plázák és nagyobb boltok bezárását, majd ezt követi az idősek kötelező karanténba tétele. 

 

 

Mi is készültünk számotokra egy-két kérdéssel, hogy kiderítsük, ti mit gondoltok:

 

Várjuk a véleményeteket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: