2020. 03. 24., kedd, 12:04

Családjukat hátrahagyva költöztek be a szentbalázsi idősotthonba az ápolók

A Kaposvártól alig néhány kilométerre található településen lévő Zselici Rózsakert Idősek Otthona dolgozóinak nem mindennapi cselekedetétől hangos az országos sajtó.

A szentbalázsi idősotthon hat gondozónője hagyta hátra önként családját, hogy a fertőzésveszély csökkentése érdekében a járvány végéig teljes karanténban gondozza a lakókat - számolt be róla kedden a Népszava.

 

Fotó: zseliciotthon.hu

A gondozónők azért döntöttek a teljes karantén mellett, mert mind ingáznak a somogyi faluba, és így túl nagy kockázatot jelentett volna a lakókra nézve a fertőzés, hiszen azt a buszon, vagy akár otthon a családtól is összeszedhették volna az ápolók, amely bár rájuk nem jelent túlzott veszélyt, a nyolcvan év feletti idős otthon lakóira már annál inkább.

 

Fotó: zseliciotthon.hu

Tóth Fonai Györgyné intézményvezető szerint amikor az ötlettel hétfőn otthon beállított, a családja először fel sem fogta sőt, a férje még azt is mondta, ha ezt elvállalja, ne is menjen többet haza. A lakók párjaikat, idős szüleiket, gyermekeiket hagyták otthon vagy bízták ellátásukat másra, akikkel ezentúl - ki tudja meddig - csak telefonon vagy Skypeon tartják majd a kapcsolatot.

 

Önkénteseket toboroz, és az idősek megsegítésére hívja fel a figyelmet a város

Önkénteseket toboroz, és az idősek megsegítésére hívja fel a figyelmet a város

Újabb intézkedéseket hozott a város, hogy csökkentsék a koronavírus-fertőzés kockázatát Kaposváron. Változnak a busz-menetrendek, önkénteseket toboroznak, hogy segíthessenek az idősebb, veszélyeztetett korosztálynak.

Az otthont immár senki sem hagyhatja el, és senki nem léphet be. Az ebédet ételhordókban kapják, amit átvételkor fertőtlenítenek, majd ezek után kerülnek csak a konyhára, ahová minden a lehető legsterilebb körülmények között érkezik.

 

Emeljük kalapunk hölgyek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: