2020. 03. 18., Szerda, 10:50

Önkénteseket toboroz, és az idősek megsegítésére hívja fel a figyelmet a város

Újabb intézkedéseket hozott a város, hogy csökkentsék a koronavírus-fertőzés kockázatát Kaposváron. Változnak a busz-menetrendek, önkénteseket toboroznak, hogy segíthessenek az idősebb, veszélyeztetett korosztálynak.

Március 21-től a nyári menetrend lép érvénybe a helyi buszközlekedésben, valamint szerdától elzárják az első ajtókat, a sofőrök védelmének érdekében.

A város olyan önkéntesek jelentkezését várja, akik vállalják, hogy a 70 év felettiek számára segítséget nyújtanak a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz.

Az idősebb korosztályt, 70 év felettieket arra kéri a polgármester, hogy a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet okán maradjanak otthon és lehetőleg ne érintkezzenek emberekkel. Ne hagyják el otthonukat, bevásárlás és gyógyszerek beszerzése okán forduljanak családtagjaikhoz, vagy akár az önkormányzathoz is bizalommal

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Gulyás Gergely miniszter szerda délután hirdetett az egész ország területére veszélyhelyzet, melynek részletes szabályait hamarosan közzéteszi a kormány. Mutatjuk viszont mit tudunk, milyen korlátozásokkal jár a veszélyhelyzet.

Március 18-tól már élnek az alábbi telefonszámok és e-mail címek, ahol az önkormányzattól igényelhetnek segítséget az idősebbek: 06-82-424-985, 06-70-641-8832, ​idosellatas@kaposvar.hu

Azok jelentkezését várják 50 éves korig, akik segítenének azoknak az idős kaposváriaknak bevásárolni, vagy gyógyszert kiváltani, akik más módon nem tudnák megoldani a mindennapjaikat. Az ő jelentkezésüket a 06-82-501-522-es telefonszámon vagy az onkentes@kaposvar.hu oldalon lehet.

Vigyázzunk egymásra, és ha tehetjük, maradjunk otthon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: