Ezért rontotta le a Facebook, a Youtube és az Instagram is a videók minőségét

2020. 03. 24., kedd, 09:22

Ezért rontotta le a Facebook, a Youtube és az Instagram is a videók minőségét

A járvány okán otthon maradtak miatt durván 25%-al nőtt a hétköznapi internetes forgalom, ezért az Európai Unió arra kérte a Netflixet, hogy csökkentse videóinak minőségét, így kisebb lehet a terhelés a hálózatokon. A Netflix után a Facebook is eleget tett a kérésnek.

Átmeneteileg a Facebookon és az Instagramon is rontják a videók minőségét, ami nagy segítség, ugyanis 2019 nyarán mintegy 288 millió aktív felhasználója volt a közösségi oldalnak Európában - naponta. Ők valószínűleg most még többet használják a Facebookot és az Instagramot, így a változás minden bizonnyal érezhető lesz.

Péntektől már a Netflix is magyar!

Péntektől már a Netflix is magyar!

Igazodni kezd a magyar felhasználók igényeihez az egyik legnagyobb streaming szolgáltató is.

Persze aki szeretné, ezután is átállíthatja a lejátszott YouTube-videók minőségét jobbra, azonban ezúttal érdemes háttérbe helyezni az egyéni elvárásokat. 

Azt kérik, hogy aki csak zenét hallgatna, most inkább használja a kifejezetten zenelejátszásra való szolgáltatásokat, mint az Apple Music vagy a Spotify. Ezek ugyanis csak hangot sugároznak, képet nem, így jóval kisebb adatforgalmat generálnak

Az eljárást a Disney+ is követi, csökkentik az Európába sugárzott tartalmak képminőségét legalább 25 százalékkal, ahogy az Amazon Prime Video is.

 

Éreztetek változást a képminőségben, vagy a sebességben?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: