2020. 03. 18., szerda, 09:43

Ötletes megoldással érik el a boltok, hogy vásárlóik tartsák a megfelelő távolságot egymástól

Európa-szerte tombol a koronavírus, nálunk is rengeteg intézkedést léptettek már érvénybe a járvány visszaszorításának érdekében, ám továbbra is problémát okoz a szupermarketekben tolongó tömeg.

A dánoknak azonban erre is van megoldása. Brøndbyben az egyik hipermarket tulajdonosa egyszerű matricákat ragasztott a padlóra Hold afstand! - Tarts távolságot! - felirattal, melyek legalább két méterre találhatók egymástól a kasszáknál. A vásárlók ezekre a körökre állva biztonságosabban és komfortosabban érezhetik magukat, hiszen a mögöttük álló vásárló nem liheg a nyakukba, és esetlegesen nem szórja nyakon őket mindenféle bacikkal.

 

Így azért komfortosabb sorbaállni

A megoldás a dán városban sikert aratott, azóta már több üzlet, többek között a Lidl is átvette, ők kék sávokat húztak egymástól két méterre a kasszáknál, kérve a vásárlóikat, hogy ezek mögött várakozzanak.

 

Ezekre kell állnia a pénztárnál várakozóknak

Mindezek ellenére ők is azt kérik a lakosságtól amit itthon, csak akkor lépjünk ki a lakásból ha halaszthatatlan dolgunk van és tényleg szükséges, ha tehetjük, inkább maradjunk otthon, hogy hátráltathassuk a járvány terjedését a következő hetekben.

 

Több dán üzletben is megjelentek már a távolságtartó csíkok

Melyik kaposvári bolt fogja először alkalmazni a megoldást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: