2020. 03. 18., szerda, 09:47

Már egy nap szünet után megszállták az idősek a pécsi vásárcsarnokot

Úgy tűnik nem igazán megy át a nyugdíjasoknak a "Maradj otthon!" üzi, Pécsett már egy nap piaci szünet után megrohamozták a standokat.  

A Szabad Pécs beszámolója szerint pánik lett úrrá az embereken.

Kedd reggel, mikor a piac végre kinyitott, rengeteg idős ember indult meg vásárolni, annak ellenére, hogy hétfőn a koronavírus elleni védekezésért felelős Operatív Törzs arra kérte az embereket, és főleg az időseket, hogy 

maradjanak otthon.

 

A vásárcsarnoknál kedden egy ideig figyeltek arra, hogy egyszerre csak egy ajtó legyen nyitva s egyszerre ne legyen több ember az épületben száznál, ám így nagyon hosszú sor alakult ki, amiben szintén nagyon sok idős ember volt.

 

Ha esetleg nem értenéd, miért kell otthon maradni - Szimulációk a vírus terjedéséről

Ha esetleg nem értenéd, miért kell otthon maradni - Szimulációk a vírus terjedéséről

Igencsak megosztottá vált a társadalom a koronavírus fertőzés miatti intézkedések okán, hiszen sokan az állásukat féltik, esetleg unatkoznak, nem aggódnak a vírus miatt, esetleg összeesküvés elméleteket látnak a történések mögött. Nos, annyit talán mindenki felfoghatna végre: az emberi életnél...

 

A városháza utasítására így megnyitották az összes kaput, egyfelől azért, mert más boltokban sincs korlátozás a tömegre vonatkozóan, másfelől pedig szerintük a sorok látványa csak növeli a pánikot.

A fenti képet készítő fiatal azt is írta a mellékelt fotóhoz, hogy ő bosszantónak érezte, amit látott, mivel szerinte

sok fiatalember éppen az idősek miatt maradt otthon, s döntöttek vállalkozók is részben emiatt üzeletek bezárása mellett, hogy ne terjedjen gyorsabban a vírus. Szerinte látható, hogy nem tudták rendesen kezelni ezt a helyzetet.

Ugyanakkor szerinte továbbra is van felelősségük a fiataloknak is, hogy figyeljenek az idősekre, segítsék és tájékoztassák is őket, ha csak tehetik.

 

Tegyetek Ti is így, és segítsétek őket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: