2020. 03. 13., Péntek, 21:38

Hétfőtől bezárnak az iskolák, jön a digitális oktatás

Péntek este több új információt is megosztott Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus okozta intézkedésekkel kapcsolatban.

Tíz új akciócsoportot állítottak fel – többek között oktatási, járványügyi, nemzetközi koordinációért felelős, kommunikációs, rendkívüli jogrendért felelős, pénzügyi és gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot -, mivel a miniszterelnök arra számít, hogy a gazdaság hamarosan megáll és újra kell állítani.

Mint mondta, a laborkapacitásunk több ezer mintavételhez elegendő, sok tízezer megbetegedés esetén is elegendő lesz az ellátás.

Izrael is felkerült a tiltólistára, az innen érkező külföldiek sem léphetnek be Magyarország területére, de az Izraelből visszatérő magyaroknak is vállalniuk kell a két hetes vesztegzárat.

A legnagyobb változtatás az oktatást érinti, március 16-tól új oktatási munkarend lép érvénybe, melyet tantermen kívüli digitális munkarendnek hívnak. Ez azt jelenti, hogy az oktatási intézményeket a tanulók nem látogathatják, az igazgatónak viszont be kell mennie, a tanároknak pedig folytatniuk kell a tanítást a digitális eszközeik segítségével. Ha erre van lehetőségük akkor otthonról, ha nincs akkor az iskolából kell megtenniük.

A változtatások által azt várják, hogy így jó eséllyel a szokott rendben megtarthatók majd az érettségik.

A miniszterelnök beszédét azzal a kéréssel zárta, hogy a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak, hiszen a járvány a fiatalokat nem veszélyezteti, míg az idősek komoly bajba kerülhetnek miatta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: