2020. 03. 13., Péntek, 11:40

A sporteseményeket sem kíméli a vírus - Még a mennyei megyei mérkőzések is zárt kapusak lesznek!

Európa-szerte maradnak el sportesemények, van már teljesen elhalasztott BL forduló, szünetelnek a bajnokságok, de még a Forma 1 idénynyitó nagydíját is lemondták a koronavírus miatt.

És sajnos itthon se jobb a helyzet, az egész országban zárt kapus mérkőzéseket tartanak szinte minden sportágban. Kaposváron a minap már így játszották le a KKK-PVSK kosárlabda meccset, de a pénteki férfi és női röplabda bajnokik sem fogadnak majd nézőket.  Legalábbis ez volt a terv, aztán péntek délután már úgy határozott a röplabda szövetség, hogy április 3-ig minden mérkőzést felfüggesztenek. Ám a focit sem kímélik a szabályok, minden mérkőzés zárt kapuk mögött fog zajlani, és ez alól egyetlen megyei mérkőzés sem kivétel.

Mert bizony egyetlen Somogy megyei összecsapás sem fogadhat nézőket így a mennyi megyeiben szereplő csapatok már a szombati fordulók alkalmával sem fogadhatják szurkolóikat sőt, egész komoly korlátozásokat vezettek be. Természetesen a mérkőzés előtti és utáni kézfogások itt is elmaradnak, a mérkőzéseken sportszervezetenként maximum 25 fő vehet részt, a labdarúgókkal, stábtagokkal és vezetőkkel együtt. Rajtuk kívül még a játékvezetők, asszisztensek, ellenőrök, a lebonyolításhoz szükséges minimális technikai személyzet, a hazai rendezői gárda, egészségügyi személyzet és maximum 10 fő labdaszedő vehet részt.

Hogy mindezt, miként lehet megvalósítani a megyei pályákon, ahol nincs elkerítve a pálya már kérdéses, viszont arra kérik a sportbarátokat, tartsák tiszteletben a rendelkezéseket, és ne látogassanak ki a mérkőzésekre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: