2020. 03. 11., szerda, 16:40

Influenzás volt a Kontrássy utcai orvosi rendelőből elszállított beteg

Városi pletykák keltek szárnyra koronavírusos kaposvári fertőzöttekről, miután kedden protokoll szerint védőruhába öltözött mentősök vittek el egy beteget a kaposvári Kontrássy utcai rendelőből

Természetesen rögtön indult a pánik, melyre rásegített néhány oldal is, hogy koronavírussal fertőzött beteget találtak a városban, holott erről szerencsére szó sincs. A sonline.hu információi szerint a Regős Judit háziorvoshoz betérő beteg felső légúti panaszokkal kereste fel a Kontrássy utcai orvosi rendelőt, aki ráadásul Németországból tért haza, így az orvosnak a protokollt alkalmazva kellett eljárnia.

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek Magyarországon - Mutatjuk a szankciókat

Gulyás Gergely miniszter szerda délután hirdetett az egész ország területére veszélyhelyzet, melynek részletes szabályait hamarosan közzéteszi a kormány. Mutatjuk viszont mit tudunk, milyen korlátozásokkal jár a veszélyhelyzet.

Kizárólag hiteles forrásokból tájékozódjunk!
A pánik elkerülése érdekében felhívjuk a figyelmet, hogy csak és kizárólag hiteles forrásokból tájékozódjanak a koronavírusról, ne pedig a közösségi oldalakon terjedő álhírek szerint cselekedjenek, ne dőljenek be a felesleges pánikkeltésnek.

A mentőszolgálat szakemberei az eljáráshoz alkalmazkodva, azonnal jöttek, beöltözve érkeztek, maszkot adtak a betegre, majd a kórház fertőző osztályára szállították. A rendelőben tartózkodók adatait felírták és elvégezték a szükséges fertőtlenítést. A kórházban elvégzett alaposabb vizsgálatok, a tünetek és a reakciók azonban egyértelműnek bizonyultak, nem koronavírussal fertőzött a beteg. A szakértők szerint a szokásos teszt-eljárásnak csütörtökön lesz eredménye, ám vélhetőleg nem lesz szükség a protokoll további alkalmazására.

 

A kép illusztráció.

A Kaposi Mór Oktató Kórház tájékoztatása szerint az intézményben továbbra sincs koronavírus-gyanúval kezelt beteg, és a rendszeresen frissített Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott Eljárásrend alapján végzik tevékenységüket.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: