2020. 03. 11., szerda, 15:10

A kaposvári szépségiparban dolgozók is elkezdtek egészségügyi protokollt bevezetni az üzletekben

A koronavírus miatt szerdán vészhelyzetet hirdettek Magyarországon, ami érinti a rendezvényeket, mozikat, színházakat és sporteseményeket is. Ezzel egy időben folyamatosan hívják fel a figyelmet a megelőzésre, és erre az útra lépett nem egy hazai szépségiparban dolgozó is. 

Országos posztokat már el lehetett kapni a napokban azoktól a vállalkozóktól, akik a szépségiparban dolgoznak, hogy protokoll lépéseket vezetnek be üzletükben, így nem volt kérdéses, hogy hamarosan Kaposváron is tesznek majd hasonlókat. 

 

A körmösök, kozmetikusok, fodrászok, illetve szempillaépítők is munkájukból adódóan közvetlenül dolgoznak emberekkel, így nem csoda az elővigyázatosság a részükről. 

 

Az egyik kaposvári üzletben a következő egészségügyi protokoll lépéseket vezették be:

  • Minden vendégnek egyes kezelések teljes időtartama alatt steril szájmaszkot kell viselnie. 
  • Minden vendégtől érkezést követően dupla kéz és alkar fertőtlenítést kérek. 
  •  Kérem kedves vendégeimet, hogy amennyiben láz, torokfájás, köhögés, tüsszögés vagy légzési nehézség tüneteit tapasztalják magukon, mondják le az időpontjukat. 
  • Kérem kedves vendégeimet, hogy amennyiben az elmúlt 14 napban közeli kapcsolatba kerültek olyan személlyel, akin a fenti tüneteket észlelték, mondják le az időpontjukat. 
  • Tisztelettel kérem a kísérőket, hogy a kezelés időtartama alatt ne az üzletben várakozzanak. 
  •  Az üzletben mindennap 8:00-9:00, 12:00-13:00 és 18:00-19:00 között helység-, levegő- és eszközfertőtlenítés történik, ezekre az időpontokra kezelés átmenetileg nem foglalható. 

*A steril szájmaszkokat és fertőtlenítőszereket üzletem biztosítja a vendégek számára.

 

Fő az elővigyázatosság!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: