2020. 03. 06., Péntek, 11:55

Újabb töltőállomás készült el a belvárosban - Egy benzines Clio rögtön be is foglalta

Két éve fogott Kaposvár elektromos töltőállómások telepítésébe, amelyek közül szinte az összes el is készült az elmúlt évben.

Egészen pontosan 11 ilyen töltőállomás került a városba, többek között a Vasútállomáshoz, az Ady Endre utcába, a Honvéd utcába és még sorolhatnánk milyen központi helyekre telepítették őket, ám a Városház utcában sokáig csupán a festés volt meg, az állomást zsák fedte.

Egészen péntekig, hiszen nemrégiben szerelők érkeztek, és megcsinálták az EV Quick Charger névre keresztelt állomást, melyen két töltőfej - egyenként 50 kW-os - és egy 22 kW-os csatlakoztatási lehetőség kapott helyet. A rendszert várhatóan a napokban beüzemelik, így hasonlóképp lehet használni mint a városban található további állomásokat.

Ezeken a helyszíneken július 1-től már fizetni kell, az azt megelőző fél évben ingyenesen lehetett használni tesztidőszak révén. Használni ezt az állomást is, mint a többit néhány egyszerű lépést követően lehet, ráadásul ezeken a helyeken nem kell fizetni a parkolásért sem. Persze ez a kis Cliora, ami rögtön befoglalta a zöld területet nem vonatkozik, mert ez se nem elektromos, se nincs épp töltés alatt, így valószínűleg egy mikuláscsomaggal a szélvédőjén fog távozni. Szerencsére a városban nagyon nem módi - vagy csak nekünk nem tűnt fel - nem elektromos autókkal beállni ezekre a helyekre, reméljük ez így is marad.

Ti használjátok a kaposvári töltőállomásokat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: