2019. 07. 02., Kedd, 12:37

Lejárt a tesztidőszak - Fizetni kell az elektromos töltőállomásokon

Az elmúlt 6 hónapban tartották a tavaly telepített elektromos töltőállomások tesztidőszakát Kaposváron. A tesztek véget értek, a konklúziót levonták, július 1-től pedig már fizetni kell a töltésért.

Az elmúlt fél év során díjmentesen tölthették autóikat ezeken az állomásokon az autósok, mely során a működtető cég figyelte a forgalmat. Elmondható, hogy Kaposváron is meglepően nagy népszerűségnek örvendenek ezek az állomások, amelyek rendeltetésszerűen működtek az elmúlt időszakban.

Július 1-től viszont már fizetni kell a szolgáltatásért, ezeken a töltőállomásokon 125 Ft / kwh -ért lehet mostantól tölteni az autónkat. Az ilyen oszlopokat a szolgáltató ellátta a megfelelő jelzésekkel, hogy figyelmeztesse a felhasználókat, már nem ingyenes a töltés.

Kaposváron a szolgáltatás díjszabását nem a töltés idejéhez, hanem a felvett energiamennyiséghez szabták, hiszen nem mindegy, hogy egy Teslát vagy például egy kisebb Nissant töltenénk. 

A fizetésre többféle lehetőségük van a felhasználóknak, a kutakon elhelyezett QR kódok segítésével regisztrálva (hogy a későbbiekben ne kelljen megadni újra az adatainkat) vagy regisztráció nélkül is néhány egyszerű lépést követően egyenlíthetjük ki a számlát. Attól függetlenül, hogy immár városunkban is fizetni kell a töltésért (ahogy az országban szinte mindenhol) továbbra is rengeteg előnnyel jár az elektromos autók használata.

Többek között nem kell fizetnünk a parkolásért, 100 kilométer megtétele kb. 1 liter benzin árából kijön, nincs átírási illeték, de gépjárműadó-, cégautóadó-, és regisztrációs adó sem.

Tervezitek az elektromos autóra történő átállást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: