Olyan gyros-pizzába futottunk, amitől még mindig nem tértünk magunkhoz! Egyedülálló pizzákat is készít a Pasa!

2020. 02. 21., Péntek, 12:04

Olyan gyros-pizzába futottunk, amitől még mindig nem tértünk magunkhoz! Egyedülálló pizzákat is készít a Pasa!

Eddig nem túlzottan voltunk a hasonló fúziók híve, ám a srácok gyorsan eloszlatták minden kétségünket afelől, hogy egy döneresnél is készülhet szenzációs pizza. Olyan gyrosos pizzába botlottunk, amilyenbe eddig még soha a városban!

Mégpedig a korábban már látogatott Pasa Döner jóvoltából, akik most pizzasütésre adták a fejüket, és milyen jól tették! A választékukban azért találtunk bőven ínyenceket, de a megszokott tradicionális pizzák is kaptak náluk helyet. A szemünk egyből a Pizza Pasa Döner nevezetűn akadt meg, amely gyros húst tartalmaz és náluk, mivel döneresről beszélünk muszáj volt letesztelnünk.

Ám a műveleti sorrendre is kíváncsiak voltunk, így besasszéztunk konyhájukba, hogy kifaggassuk őket újdonságaikról. Rögtön a saját pizzarecept bemutatásával kezdték, amit természetesen mi nem adunk tovább, ám annyit elmondhatunk, hogy Észak Olaszországból, több évtizedes aprólékos munka által tökéletesített tésztareceptet hoztak most Kaposvárra a srácok, amellyel őszintén bevallva még magunk sem találkoztuk. A pizza tésztája finom, ropogós, mégsem az a száraz, lisztes féle, amelyből bőven van a városban, így ezzel már írtuk is a piros pontot a számlájukra.

Hát még amikor a feltét készült! A pizzánkra a tejfölös-hagymás alapot követően jöhetett a friss paradicsom, a sajt, az olívabogyó, majd a lila hagyma és a fetasajt, majd néhány perccel az elkészülte után a sütőből kikerülve egyenesen az épp pörkölődő hatalmas gyroshús alá kerül, ahol frissen vágják rá a srácok a náluk már annyira megszeretett husit, majd még vissza néhány percre a sütőbe, hogy az ízek végképp teljesen összeérjenek. Ezt a momentumot egyébként külön kiemelték a srácok, hiszen nincs más hely a városban, ahol ilyen módon, a frissen leszelt gyroshúst tennék a pizzára, fagyasztott helyett.

A tányérunkra kapott végeredmény pedig egy olyan kombó, mely a gyroshúsnak köszönhetően a gyrosok és pizzák két legjobb elegyét vegyíti, ezáltal teljesen levéve minket a lábunkról. A hatalmas kupac hússal ellátott pizzával nem is tudtunk teljesen meggyürkőzni, ám a srácok megnyugtattak, hogy nem csak nekünk, mindenkinek ennyi gyroshúst szelnek a pizzára. Így a kép nem csalóka!

Arról, hogy tudnak különlegességet készíteni már meggyőztek minket, ám kíváncsiak voltunk egy általánosabb műre is, így berendeltünk egy magyarost. Ez paradicsomszósz alappal, hagymával, friss paradicsommal, hegyes erőssel, paprikás szalámival, kolbásszal és baconnel készül, számomra, aki nem szereti annyira a csípőset épp elég volt, ám aki nem ilyen nyámnyila, az nagyon fogja bírni a csípős magyarost. Vagy ha még tüzesebbre vágyna, kérje a tüzes pizzájukat, itt a sonka a sajt és a paprikás szalámi mellé felkerül a pepperoni és a chili is, könnyfakasztó párost alkotva.

A srácok így újdonságaikkal ismét megnyertek maguknak minket, ráadásul mivel nem olyan nagy étteremről beszélünk, így a kiszállítási idejükkel sem lehet gond, pillanatok alatt a küszöbünkön terem ha házhoz kérjük immár akár a pizzájukat is, amelyet akár bankkártyával is fizethetünk.

Így ha mi nem tudunk dönteni, hogy épp gyrost vagy pizzát ennénk, akkor őket fogjuk hívni, hogy a kettőt egyben ehessük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: