Pánikgombot kap a Tinder

2020. 01. 26., Vasárnap, 17:03

Pánikgombot kap a Tinder

Biztonságosabbá tenné a randikat a Tinder egy olyan funkció bevezetésével, ami veszélyhelyzetben elküldi a felhasználó pozícióját a rendőrségnek.

Sajnos több órás, napos, hetes online beszélgetés után sem lehetünk biztosak abban, hogy a randipartnerünk valójában az-e akinek mondja magát. Sok felhasználó szkeptikus, különösen az első találkozón, a Tinder erre próbált megoldást keresni. A párkereső alkalmazás a Noonlight nevű céget bízta meg a feladat megvalósításával, akik egy pánikgombbal tennék biztonságosabbá a személyes találkozókat.

A funkció lényege, hogy az alkalmazáson keresztül a gomb megnyomásával a felhasználó riaszthatja a segélyhívókat, ha veszélyben érezné magát partnerével egy találkozón. Persze ehhez a randi előtt meg kell adnia hogy pontosan hol és mikor lesz a találkozó. A gomb véletlen megnyomását azzal szűrnék ki, hogy a megnyomás után még egy kódot is be kell írni. Ha ez nem történik meg, egy diszpécser megpróbálja chaten felvenni a kapcsolatot a felhasználóval. Ha erre nem jön válasz, akkor a következő lépés egy telefonhívás, és ha ezt sem fogadja a felhasználó, akkor a Tinder munkatársa értesíti a rendőrséget.

Az ingyenes funkció bekapcsolásakor megjelenik egy kitűző a felhasználó profilján, ami egyértelművé teszi a randipartner számára is, hogy az illető rendelkezik a pánikgomb adta lehetőséggel.

A szándék mindenképp megsüvegelendő a Tinder részéről, már csak az a kérdés hogy a gyakorlatban mennyire fog ez működni a téves és ne adj isten poénból riadóztatók miatt...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: