2020. 01. 22., Szerda, 14:00

Országos szinten a dobogón áll Somogy az utóbbi évek költekezésének terén!

Úgy tűnik Somogy megyében ismét megéri üzletnyitásban gondolkodni, hiszen térségünkben jócskán megnőtt a vásárlás mértéke. A blokkk.com utánajárt, hogy országosan milyen szinten nőtt a boltokban elköltött összegek mértéke, illetve melyek azok a termékek, melyekre a legtöbb pénzt áldozzuk. 

Magyarországon az elmúlt három évben átlagosan 19 százalékkal nőtt a forgalom, ezt az ütemet mindössze négy megye lépte túl, amibe Somogy is beletartozik, harmadik helyen végeztünk a ranglétrán kerek 21 százalékos növekedéssel. 

A megyék közti növekedés mértéke betudható annak, hogy ezeken a helyeken növekedett a havi bruttó átlagkereset, így arányosabban többet is költenek az emberek, illetve a gazdasági beruházások, és az idegenforgalmi lehetőségek is növelik a költési rátát. Utóbbira jó példa Somogy, hiszen a Balaton jócskán megnyomja az átlagot megyénkben a váráslások terén. 

És mire költöttük a legtöbbet? Nem lesz meglepő a válasz, az élelmiszervásárlás áll az első helyen. Úgy tűnik, sok almás készülékre neveztünk be a 2019-es évben mi magyarok, hiszen az élelmiszerek után mobiltelefonokra költöttük a legtöbbet, ezt pedig a lakással kapcsolatos vásárlások követik. Ezek alatt értsetek építőanyagot, bútorokat, és mindenféle otthononkba szükséges felszerelést. 

Ruhára harmadannyit költünk mint a lakásunkra, az éves mutató 850 milliárd körül mozog. Az is kiderült, hogy a turik a magyarok körében leáldozóban vannak az elmúlt években, levehették képzeletbeli koronájukat a kínai üzletek, illetve a fast-fashion boltok. 

Érdekes.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: