2019. 12. 09., hétfő, 17:35

Ezek a legjobb kapszulás kávék a NÉBIH tesztje szerint!

Az élelmiszerbiztonsági-hivatal Szupermenta programja évek óta teszteli a legnépszerűbb élelmiszereket, nyáron például a balatoni lángosokat meózták végig, ezúttal a kapszulás kávék kerültek sorra.

Összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt. A jelölésen feltüntetett kávéfajták összehasonlításának eredménye hozott pár negatív meglepetést, 2 terméknél ugyanis nem egyezett az eredmény és a csomagoláson jelölt kávéfajta.

Az egyik kávé jelölése szerint a termék csak arabica kávét tartalmaz, az analízis azonban 86% arabica és 14% robusta fajtát bizonyított. A másik érintett termék jelölésén arabica és robusta szerepelt, miközben a termék 100% robusta kávét tartalmazott.

A Szupermenta termékteszt kedveltségi vizsgálatán ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket „vak-kóstolásos” módszerrel. A koffeinmentes és a koffeint tartalmazó kapszulás kávék esetében külön Szupermenta rangsor született.

 

 

A koffeintartalmú kapszulás kávék versenyében első helyen a Nespresso Espresso Livanto végzett. Második helyezést ért el a Lavazza Espresso Armonico, míg harmadikként a Bellarom Classico Espresso zárt a Szupermenta rangsorában.

 

A koffeintartalmú ranglista

 

A koffeinmentes kapszulás kávék között az Amaroy Bar Italia Decaffeinato lett az első. A második helyezést a L’OR Espresso Decaffeinato, míg a harmadikat a Nespresso Arpeggio Decaffeinato érdemelte ki.

 

A koffeinmentes ranglista

 

Egyetértetek a listával? Nektek melyik kapszulás kávé vált be?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: