2019. 12. 09., hétfő, 16:00

Hétvégén ünnepelte 19. születésnapját a Kaposvár Pláza!

2000. december 7-én, pont 19 éve nyitotta meg kapuit a Kaposvár Plaza, városunk első szórakoztató- és bevásárlóközpontja. 

Most szombaton ünnepelte fennállásának 19. évét a Kaposvár Pláza, ami egy csaknem 2,5 hektáros területen épült, az egykori kaposvári vár keleti részén úgy, hogy annak emlékére húzták fel a Pláza téglabástyáját. A Somogyi Hírlap 2000. december 8-án cikkezett az átadásról:

 

 

Tegnap este már vásárolni is lehetett a délután megnyílt Kaposvár Plázában. A 20 millió német márkából épült, 13 ezer négyzetméternyi szórakoztató- és bevásárlóközpontot Szita Károly polgármester, Sammy S. Smucha,  a beruházó Plaza Centers Hungary elnök-vezérigazgatója és Fónagy János közlekedési miniszter adta át ünnepélyes keretek között. A megyeszékhely legnagyobb központjában 50 üzlet található, a parkolók száma 250. A 4 termes multiplex mozi a 6 egységes ételudvar, a 2 ezer négyzetméteres szupermarket és a játékterem várja a vendégeket. 

 

2008-ban tovább bővült a Kaposvár Pláza, az eredeti épület mellé márciusban felhúztak a parkoló felől egy különálló létesítményt is, ami jelenleg a Hervisnek és a Fressnapfnak ad otthont, de a parkolóhelyek száma is bővült az évek alatt. Ám nem csak építési munkálatok zajlottak náluk, hiszen számtalan programban vehettünk részt, köztük koncerteken, ünnepvárásokon, és interaktív gyermekprogramokon is, emellett pár hónapja hivatalosan is állatbarát hellyé avanzsálták a komplexumot

 

 

A Kaposvár Plázában jelenleg 19 márkabolt működik olyan üzletekkel, mint a H&M, a Devergo, Tally Weijl, J. Press, SportFactory, és a Libri, emellett helyet ad egy banknak, illetve a Sparban, mint szupermarketben tudjuk elintézni a nagybevásárlást. Két ételegység működik, magyar és a kínai, de nem szabad megfeledkeznünk a moziról sem, hiszen a Kultik kicsit több, mint egy éve költözött városunkba. 

 

 

Boldog születésnapot Kaposvár Pláza!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: