Beküldés

2019. 10. 31., csütörtök, 15:39

Te tudtad? - A kaposvári vár emlékére húzták fel a Pláza téglabástyáját

Nemrég tett közzé egy posztot a Kaposvár Pláza a Facebook oldalán, melyben azt részletezi, miért is került kialakításra a Berzsenyi Dániel utca felé néző kijáratnál egy téglabástya. 

Az ok pedig egyszerű, de nagyszerű: a Kaposvár Pláza az egykori kaposvári vár keleti részén épült fel. A 17. században megsérült építmény romjain az elmúlt évszázadban siló és engedély nélküli irodák voltak, ám a tervezők a vár emlékének szerettek volna adózni. Így került kialakításra egy téglabástya, amiben azóta is gyönyörködhetünk. 

 

 

Legalább nem maradtunk erődítmény nélkül.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!