2019. 09. 26., csütörtök, 13:52

A világ amit eddig ismertünk immár hivatalosan is megváltozik - Indul a Facebook virtuális világa!

Teljesen új, saját virtuális valóság világot épít a Facebook, ahol a felhasználók második életüket élhetik. Vagy az elsőt?

A tervek szerint 2020-ban indul a Facebook Horizon nevet viselő világ, ahová bárki beregisztrálhat majd, és saját avatárt létrehozva éldegélhet, játszhat, mozizhat, zenét hallgathat egy helyen, amely a digitális térben létezik. A Horizon azonban nem csak egy világ, egy egész univerzum lesz, ahol mindenki olyan életet élhet amilyet csak akar.

Ha valaki látta, vagy olvasta a Ready Player One című filmet/könyvet az pontosan tudja, milyen volt az OASIS világa. Nos, ennyire nem kell szerteágazó és valósághű birodalomra gondolni, de ez csak az idő kérdése, hogy mikor ér el addig a technológia, hogy akár egy ahhoz hasonló világban éldegélhessünk hamarosan.

 

Ráadásul ezek nem is csak tervek, a Horizonba 2020-ba már beléphetünk majd, mindössze egy Oculus Rift vagy Quest szemüveg kell két kontrollerrel, és már boldogan éldegélhetünk is a haverokkal a virtuális valóságban. Hogy ebből a későbbiekben mi lesz, még megtippelni se lehet, annyi viszont biztos, hogy óriási sikere és rengeteg felhasználója lesz a Horizonnak.

 

Te kipróbálnád?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: