Végre a gamerek is megkapták azt a filmet, amit már rég megérdemeltek – Elképesztően jó lett a Ready Player One

2018. 03. 29., Csütörtök, 14:47

Végre a gamerek is megkapták azt a filmet, amit már rég megérdemeltek – Elképesztően jó lett a Ready Player One

Megérkezett Kaposvárra is az év egyik legjobban várt alkotása, amely felöleli az elmúlt 50 év játékait, filmjeit és geekjeit, mindezt pedig olyan varázslatosan teszi, hogy még annak is tátva marad a szája, aki egyiket se ismeri.

Nagyon ritka, hogy egy könyvből készült film jobban sikerül, mint az alapmű, viszont a Ready Player One esetében megesett, hogy bizony Steven Spielberg alkotása köröket ver a 2011-ben íródott regényre. Az Ernest Cline könyvéből álmodott filmadaptáció egy olyan szemet gyönyörködtető, szívet melengető, alázatos és szórakoztató sci-fi lett, amelyet már régóta megérdemelt a gamerek és filmimádók világa, akik most hálásak lehetnek Spielbergnek!

Oázis a sivár életben

Ahogy manapság már nagyon divat lett, ez a film is egy lehetséges jövőt mutat be számunkra, bár végre nem annyira sötéten és árnyaltan látja a világot, mint az ilyen alkotások általában. A történet szerint 2045-re mind egy kibervilág, az Oasis rabjai leszünk, mármint nem szó szerint, hiszen bármikor ki tudunk lépni a virtuális térből, csak nem akarunk majd. Az avatárunk által ebben a világban bármit megtehetünk, pénzt kereshetünk, szórakozhatunk, szerelmesek lehetünk, és akár még harcolhatunk is. Eme világ állandó lakosa főhősünk, Parzival is, aki ráadásul eléggé otthonosan is mozog a kibertérben. A baj akkor kezdődik, amikor az Oasis teremtője meghal, és bejelenti, hogy három húsvéti tojást hagyott hátra a játékban, aki pedig mindhármat megszerzi, azé lesz minden hatalom.

Felfoghatatlan mennyiségű utalás

Itt kezdődik aztán a hacacáré, hiszen minden játékos a tojások után ered, köztük egy olyan világvezető cég is, akik mindent bevetnek azért, hogy megszerezzék a teljes hatalmat az Oasis felett. Hősünk így egy olyan harcba pottyan, amelyben az ellenfelek nem válogatnak az eszközökben, és a játékon kívül már a való életben is veszélybe kerül Parzival élete. A rendkívül látványos és akció dús hajsza olyan epikus elemekkel van megfűszerezve, hogy szinte lehetetlen mindet felismerni. Egyik pillanatban még a Vissza a jövőbe autója száguld a képernyőn, a következőben már Joker vigyorog ránk, majd az Overwatch játékosai repkednek előttünk, de feltűnik a King Kong, a Batmobile és tényleg még órákig sorolhatnánk mi minden.

Meg kell nézni!

A Ready Player One egy igazán szórakoztató, hangulatos, és többször nézős alkotás, amely fülbemászó muzsikákkal van megspékelve, amelyre a játékos/filmes/könyves társadalom végre igazán büszke lehet! Ha felkeltettük az érdeklődésedet, az alábbi időpontokban tudod csekkolni a gamer kalandot a kaposvári Cinema Cityben:

PÉNTEK: 11.30, 14.15, 17.00, 19.45, 22.10

SZOMBAT: 11.30, 14.15, 17.00, 19.45, 22.10

VASÁRNAP: 11.30, 14.15, 17.00, 19.45, 22.10

HÉTFŐ: 11.30, 14.15, 17.00, 19.45

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: