2019. 08. 14., szerda, 16:54

A Bárány Fogadó annyira ínycsiklandó ételekkel rukkolt elő, hogy a kacsamellből egy héten át bírnánk repetázni!

Régen jártunk már a Bárány Fogadó környékén, már az Á la carte ételek tesztelése tekintetében, ám a Kaposfest idejére egy különleges ajánlattal jelentkeztek, és végigpörgetve az ételek listáját nem bírtunk magunkkal, és gyorsan beugrottunk hozzájuk, hogy 1-2 fogásukat ízlelőbimbóink próbájára tegyük. 

Az átmeneti étlapot Pap Zoli rakta össze, akinek a neve onnan lehet ismerős számotokra, hogy Kaposváron egyike azon kevés személynek, aki Szakács mester, illetve Mesterszakács címmel rendelkezik, sőt tavasszal azon csapat egyik tagja volt, akik elhozták a neves Magyarország étele versenyen a második helyet

 

 

Az ajánlatra felkerült fogások tükrözik a szakmai hozzáértést, és tökéletesen dukálnak a nyári szezonhoz. A halak tekintetében lazac és fogas variációkat találunk, a kötelező gyümölcsleves sem maradt le, amit vaníliasorbettel tálalnak elénk, továbbá a lájtosabb ételek kedvelőinek jércével kedveskednek, a tartalmasabb húsokra vágyók pedig báránycsülökkel elégíthetik ki az étvágyukat, levezetésként pedig válogathatunk a sajtok és a desszertek szekciójából.

 

 

A nagy melegben egy könnyed fogást szemeltünk ki magunknak elsőként, ami a Lazacduett lett, olivával, és kovászos uborkával. A tálra, a hal tatár, illetve marinált formában kerül fel, mellé pedig pirítóst kapunk, és bár első blikkre fura párosnak tűnhet a 'koviubi'-val, szuper elegyet alkot a lazaccal, így nem csalódtunk a választásunkban

 


 

A nyár számunkra egyenesen arányos azzal, hogy a tengeri gyümölcsök mérhetetlen sorát fogyasztjuk el, így azonnal felkaptuk a fejünket a Garnélás jércecrepinettre, ami aszalt paradicsomos kuszkusszal kerül a vendég elé. Aki a lájtosabb ételeket favorizálja, annak biztosan elnyeri majd tetszését ez a fogás, a tengeri herkentyűk párosa a hússal igazán ízletes és könnyed, az étel mellé kerülő paprikakrém pedig felteszi a pontot arra a bizonyos I-re.

 



 

Az ideiglenes étlap talán egyik legtartalmasabb étele a Báránycsülök, polentával és serpenyős zöldségekkel, így ebből is kértünk magunknak az asztalra. A hús nagyságát tekintve, a méretes szó jutott először eszünkbe, ám ódákat tudnánk az állagáról zengeni, kellően szaftos, és ahogy abban a bizonyos nagy könyvben meg van írva, olyannyira omlós, a zöldségek pedig tökéletesen illenek hozzá. 

 


 

A végére hagytuk az abszolút favoritunkat, ugyanis ez a fogás mindenkinél az első helyre került a kóstolt ételek közül, ami nem más, mint a Kacsamell bőrén sütve, zellerrizottóval. A húst hibátlanul készítették el, a fűszerezése valami fenséges, a hozzá kitálalt rizottóra pedig került egy számunkra ismeretlen szósz, ami tökéletessé tette az ételt, ezzel pedig garantálta azt is, hogy a napokban visszamenjünk a Bárány Fogadóba repetázni. 

 



A Bárány fogásai közül itt tudtok szemezgetni, de ha ránk hallgattok, mindenképpen betértek hozzájuk végigkóstolni a Kaposfest kapcsán összerakott ajánlatukat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: