2019. 04. 04., csütörtök, 12:48

Óriási elismerés! - Mesterszakács címet szerzett a kaposvári szakács

Március 30-án Debrecenben a Kölcsey Központban tartották meg az 50 éves jubileumi Mestervacsorát, amin speciális díjakat adott át a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, illetve kiosztásra kerültek elismerő oklevelek is. Pap Zoltán is ezen a napon kapta meg azt az elismerést, amit nem sok kaposvári tudhat magáénak.

Zolit jelenleg a Bárány Fogadóból ismerhetitek, de ő volt az is, aki a Kapos Catering csapatával elhozta a Magyarország Étele versenyen a második helyet a Nagymamám Mondta fantázianevű fogással. 

 

 

A mesterszakács vizsga egyik előfeltétele a szakmában eltöltött 10 év, amit Zoli a gasztronómia egyik fellegvárában, a többszörösen díjnyertes Chateau Viszben, illetve a Bárány Fogadóban szerzett meg.  

 

 

Zoli ezzel a vizsgával már nem csak szakács mester, hanem mesterszakács is lett, míg az elsővel oktathat, addig a második egy nemzetközi gasztronómiai rang, aminek megszerzéséhez az előbb említett 10 év gyakorlat mellett szükség volt a régió felterjesztésére, illetve két mester ajánlására is. 

 

Pap Zolit a kép jobb szélén láthatjátok!Az elismerés megszerzésének gyakorlati részére március 30-án Debrecenben került sor, ahol Zolinak többedmagával és a Magyar Nemzeti Szakács Válogatott egy részével egy 300 fős mestervacsorát kellett elkészítenie, illetve kötelező feladat volt még egy saját mestermű készítése is. 

 

 

Szerencsére Zoli minden akadályt tökéletesen vett, így a jubileumi Mestervacsorán ő is felmehetett a színpadra, hogy átvegye a Mesterszakács oklevelet. 

 

Óriási gratulációt érdemel!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: